Fed Kripto Para ve Dijital Dolar Düzenlemesini Getiriyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed Kripto Para ve Dijital Dolar Düzenlemesini Getiriyor

Kripto para düzenlemesi ve dijital dolar hakkında Fed'den son dakika açıklaması geldi. Powell'in açıklamaları yazımızda.

Kripto Paralar 27 Eylül 2022 17:38 0
Fed Kripto Para ve Dijital Dolar Düzenlemesini Getiriyor

Kripto paralara yönelik beklenen düzenleme açıklaması geldi.

Kripto para piyasası ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen son dakika açıklaması en üst perdeden geldi. Amerika Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell kripto paralarla ilgili daha iyi bir düzenleme yapılması çağrısında bulundu. Powell yaptığı açıklamada kripto para piyasalarındaki son çalkantıların finans piyasalarında genele yayılmadığını, fakat gelecekte bu durumun kötü olacabileceğini söyledi. 

FAİZ ARTIRIMLARI

Fransa :Merkez Bankası tarafından düzenlenen panelde dijital finans konulu toplantıya katılan Powell, küresel çaptaki faiz artırımlarının merkeziyetsiz finans ekosisteminde önemli yapısal sorunları ortaya çıkardığını söyledi.- Powell panelde yaptığı açıklamada iyi bir haber var diyerek, "İyi haber, merkeziyetsiz finansla geleneksel bankacılık ve geleneksel finans sistemi arasındaki etkileşimin şu anda çok fazla olmaması" ifadelerini kullandı.

Video konferans yolu ile programa katılan Powell, "Bu durum sonsuza kadar devam etmeyecek. DeFi yayıldıkça ve daha çok bireysel müşteriye dokunmaya başladıkça daha uygun düzenlemelere ihtiyaç olacak" ifadelerini kullandı.

MÜZAKERE DEVAM EDİYOR

Amerikan MErkez Bankası'nın dijital para birimi fikti üzerinde çalıştığını söyleyen Powell, bu konuda kesin kararın bir süre daha alınmasını beklemediklerini söyledi ve "Bu konuda ilerleme sağlamak için hem yürütme organının, hem de Kongre'nin onayına ihtiyaç var. Bu nedenle bü sürecin en az birkaç yıl daha süreceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç