Fed Faiz Beklentisi Arttı: 21 Eylül'de Rekor Faiz Artırımı Bekleniyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed Faiz Beklentisi Arttı: 21 Eylül'de Rekor Faiz Artırımı Bekleniyor

Fed faiz beklentisi , ABD enflasyon rakamları sonrası güncellendi ve beklenti arttı.

Ekonomi 14 Eylül 2022 08:21 0
Fed Faiz Beklentisi Arttı: 21 Eylül'de Rekor Faiz Artırımı Bekleniyor

Amerika'da Ağustos enflasyonundan sonra Fed faiz beklentisi açıklandı.

Dün Amerika Birleşik Devletleri'nden enflasyon rakamları geldi. Enflasyonun beklentiyi 0.2 puan aşarak 8.3 seviyesinde gelmesi , piyasalarda şok etkisi yaratırken dolar harici ne varsa düşmeye başladı. Altın fiyatlarındıa düşüş sınırlı olurken en ciddi düşüş ise borsa ile kripto paralarda oldu.

Enflasyonun beklenti düzeyinin altında gelmesi sonrası daha şahin bir Fed görüleceği beklentisi , 21 Eylül'de yapılacak toplantıdan yüksek faiz artırımı gelecek beklentisini piyasalar fiyatlamaya başlarken bir son dakika açıklaması geldi. Nomura analistleri yaptıkları son dakika açıklamasında 100 baz puanlık bir faiz artırımı beklentisine girdiklerini söyledi. 

Dün açıklanan enflasyon ve piyasaların enflasyon sonrası girdiği fiyatlamaya değinen Nomura analistleri, 20 ile 21 Eylül tarihleri arasında yapılacak FOMC toplantısında Fed'in faizleri 100 baz puan artıracağını öngördü.

Daha önce rapor yayınlayan, ABD enflasyonu öncesi 75 baz puanlık fiaz artırım beklentisi olan Nomura, bugün yayınladığı yeni değerlendirmede yüksek gelen enflasyon sonraıs Fed'in daha şahinleşeceğini ve faizleri 100 baz puan artıracağını beklediklerini söyledi. FEd'in Şubat 2023 tarihine kadar yapacağı faiz artırımları ile birlikte fiazleri yüzde 4,50 ile 4,75 arasına kadar çıkaracağını bildiren Nomura analistleri, daha önce 4,00-4,25 tahmininde bulunmmuştu.

Nomura, Kasım ve Aralık aylarında yapılacak toplantılarda ise 50 'şer baz puanlık faiz artırımı bekliyor.

Faiz kararı 21 Eylül'de saat 21.00'da açıklanacak. Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç