Faiz Sonrası Dolar ve Altın Fiyatlarında Ciddi Değişim Olmadı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faiz Sonrası Dolar ve Altın Fiyatlarında Ciddi Değişim Olmadı

Son dakika haberi: MErkez Bankası'nın faiz kararından sonra dolar kuru ile altın fiyatlarında ciddi bir hareket görülmedi.

Döviz 23 Haz 2022 14:05 0
Faiz Sonrası Dolar ve Altın Fiyatlarında Ciddi Değişim Olmadı

Son dakika haberi: Faiz sonrası dolar ve altın fiyatları hareketlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada Haziran ayı faiz kararına yer verildi. Faiz kararının yayımlanmasının ardından en merak edilen konu dolar kuru ve altın fiyatlarında son durum oldu. Peki dolar ne kadar? Altın fiyatları ne kadar?

FAİZ KARARI

Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz kararı şu şekilde:

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.

DOLAR KURU NE OLDU?

Faiz kararından sonra dolar kurunda hareketlilik yaşandı. Faiz öncesinde 17 lira 36 kuruş seviyesinde olan dolar kuru 17 LİRA 35 KURUŞ SEVİYESİNDE.

GRAM ALTIN NE OLDU?

Merkez Bankası'nın faiz kararından önce 1021 lira seviyesinde olan gram altın , faiz kararından sonra 1020 TL SEVİYESİNE GELDİ.

DOLAR ALTIN NE OLUR ? İŞTE TAHMİNİ

Dolar ve altın hakkında bir açıklama yapan İslam Memiş, faiz kararının sabit tutulması durumunda dolar kurunun 17 lira 10 kuruş ile 17 lira 50 kuruş seviyesi arasında beklendiğini, bir gün yaşanacak bu seviyelerin ardından dolar kurunun yeniden 17 lira 30 kuruş seviyelerinde sabit kalacağını söyledi.

Temmuz Ağustos ayında hükümetin güçlü bir ekonomi paketi getireceğini söyleyen İslam Memiş, bu paket ile birlikte dolar ile altında düşüş beklendiğini söyledi. 

İşte o açıklamanın tamamı:

Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com döviz kurları, altın fiyatları hakkında yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç