'EYT Yasası Çıkmadan Yaşa Takılanların Planlama Yapması Gerekiyor'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'EYT Yasası Çıkmadan Yaşa Takılanların Planlama Yapması Gerekiyor'

Emeklilikte yaşa takılanları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada EYT'lilerin planlama yapması gerektiğine yer verildi.

Emekli Haberleri 18 Tem 2022 17:00 0
'EYT Yasası Çıkmadan Yaşa Takılanların Planlama Yapması Gerekiyor'

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili açıklama geldi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun bir son dakika açıklamasında bulundu ve EYT'lilere ilişkin son bilgileri, nasıl emekli olacaklarını ve diğer detayları kamuoyu ile paylaştı. 

Tv100 ekranlarına konuk olan Erdursun, burada yaptığı açıklamada emeklilikte yaşa takılanlar konusunun meclis plan bütçe komisyonunda görüşüleceğini, devlete maliyetinin ne kadar olacağının hesaplanıp 2023 yılı bütçesinde , Çalışma ve Sosyal Güvenloik Bakanlığı bütçesine ekleneceğini söyledi.

Erdursun açıklamasında "SSK'da 5 bin gün, Bağ Kur ve emekli sandığında , geçmişte de böyleydi. 99 öncesi, 7200 kadınlar, 9 bin erkekler emekli olabilecekler. Bu yasanın artık netleşti. Büyük ihtimalle meclis görüşmelerinde bütçe hazırlanırken Çalışma Bakanlığının bütçesine de EYT'lilerin maliyeti hesaplanarak konulacak. Yasa büyük ihtimalle 2023'ün Ocak Şubat'ından itibaren yürürlüğe girecek şekilde çıkacak diye düşünüyorum."

"ŞİMDİ EMEKLİ OLMAYA HAZIRLANANLAR, PRİM GÜN SAYISINI DOLDURANLAR NE YAPMALI"

"Planlama yapmalı. Çünkü planlama yapmazlarsa şayet yasa çıktığında kafalar zaten karışık. Herkes 5 bin günle emekli olacaklarını zannedecek. 7 bin günle 9 bin günle. Ama emeklilikte son 2520 güne bakılır. Bizim emeklilik sistemimizde son 2520 gün içerisinde 3 statü varsa, SSK Bağ Kur emekli sandığı, 3'ünde en fazla hangisinde priminiz varsa o statünün şartlarına göre emekli olursunuz. 2 statü varsa SSK Bağkur varsa son 2520 gün primlerde, bu sefer de yarısından bir fazla 1260 gündne 1 fazla hangisi varsa o statüden emekli olunabilir."

EYT NE ZAMAN?

EYT düzenlemesinin yıl sonuna kadar meclise getirileceği ve çıkacağı, yeni yıl ile birlikte kademeli emekliliğin başlayacağına yer verilmişti. EYT sürecinden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç