EYT ile emekli olan memurlar, çalışmaya devam edebilecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT ile emekli olan memurlar, çalışmaya devam edebilecek mi?

EYT ile emekli olan memurlar, aynı kurumda çalışmaya devam edebilecek mi? sorusuna beklenen cevap geldi. İşte çalışabilecek memurlar.

Emekli Haberleri 9 Mart 2023 10:50 0
EYT ile emekli olan memurlar, çalışmaya devam edebilecek mi?

Çalışan EYT'li memurlar, emekli olduktan sonra çalışabilecek mi?

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi yürürlüğe girdi ve emeklilik başvuruları geçen hafta başladı. EYT emeklilik başvurusunun başlamasından sonra memurlar, emekli olduktan sonra kurumunda çalışıp çalışamayacağını araştırmaya başladı.

Bilindiği üzere EYT yasasında yapılan düzenlemei le emekli olan EYT'li, eğer çalışmaya devam etmek istiyorsa bunu yapabilecek ve işverene destek sağlanacak. Emekli memurlar için ise bu konu 5335 sayılı kanun hükmünde açıkça belirtilmektedir. Bu kanun kapsamında emekli olduktan sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından ataması yapılanlar, görevlendirmesi yapılanlar ile mecliste yapılan seçim sonucu görevlendirilenler emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebilecek.

Bunun yanı sıra üniversitelerde öğretim üyesi olanlar, Bakanlıkta tabip ve uzman tabip olarak görev yapanlar da kapsamda yer alabiliyor. Bunun yanı sıra öğretmen, imam, polis, hemşire gibi memurlar, emekli olup emekli maaşı almaya hak kazandıktan sonra, aynı kadroya açıktan atanamıyor.

Belediyeler, yerel yönetimlerde memur kadrosunda çalışanların durumu biraz farklı. Bu kişilerden atananlar, kurumdan maaş alırken emekli aylıklarında kesinti oluyor.

Çalışılan kurum ve kuruluşların SGK'ya "ikramiye onayı" yazısı göndermesi gerekiyor.

KAMUDA 400 BİN KİŞİ VAR

Kamuda çalışan 400 bin kişi EYT düzenlemesi kapsamında emekli olabilecek. Bu nedenle kamuya 2023 yılında önemli sayıda personel ve işçi ataması yapılacağı bildiriliyor. İlanlardan haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç