EYT emeklilik başvurusu e devlet'te: EYT'lilerin alacağı en düşük emekli maaşı açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT emeklilik başvurusu e devlet'te: EYT'lilerin alacağı en düşük emekli maaşı açıklandı

Son dakika haberi: EYT başvurusu e devlet'ten alınacak ve EYT ile emekli olacakların alacağı en düşük maaş açıklandı.

Emekli Haberleri 30 Ocak 2023 12:02 0
EYT emeklilik başvurusu e devlet'te: EYT'lilerin alacağı en düşük emekli maaşı açıklandı

Son dakika: EYT başvurusu E Devlet'ten alınacak: En düşük maaşları açıklandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptığı son dakika açıklamasında EYT düzenlemesini şu şekilde aktardı:

"Teklif yalın şekilde 4 maddeden oluşuyor. EYT platformlarıo yaş şartının kaldırılmasını istedi. 1. düzenlememiz aynı EYT platfoormlarının istediği yaşın kaldırılması. Yürürlükteki mevzuata göre prim gü,n sayısını, sigortalılık süresini dolduran herkes kendi mevzuatı çerçevesinde istisnasız yaşa takılmadan emekli olabilecek. Yaşa takılanlar , bu kanun yürürlüğe girdikten sonra tarih olacak. 9 Eylül 1999 'dan öncesinde sigortalı olan herkes, yaş şartına bakılmaksızın emekli olabilecek.

2. olarak çalışma hayatının desteklenmesi ve kayıt içerisine bunun devam etmesi, üretimin , ihracatın devam etmesi, işçi ve işverenin de lehine sonuçlar doğurabilmesi amacıyla biz bu konuda sosyal güvenlik destek primini getirmek suretiyle 5 puan işyerlerine bu konuda her bir çalışan , emekliliği hak edip emekli odluktan sonra aynı işyerinde , 10 gün içinde tekrar işe başlama durumunda olan tüm çalışanlarla ilgili bu kanun bünyesinde , yaklaşık 500 lira desteği devletimiz üstleniyor. Yüzde 5 oranında bir destek primi söz onusu oluyor. 

3. olarak düzenlememiz , özellikle bir başka sözümüzün yerine getirilmesi ile , taşeron olarak bilinen, bizim yaptığımız düzenleme ile daimi işçi statüsüne geçen bütün yüz binlerce arkadaşımızla ilgili düzenleme. Buna göre 375 sayılı KHK'nın geçici 23 ve 24'üncü maddesinde düzenlenen ve emekliliğe hak kazanıldığı taktirde çlaışan işçilerin zorunlu olarak iş akdinin feshine dönük düzenlemeyi kaldırıyoruz. Emekliliği hak eden bu taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımız için ister emekli olabilme, isterse kendi yerlerinde çalışabilme imkanlarını sağlıyoruz. Dolayısıyla hakikaten bu konuda yüz binlerce insanımızın da zorunlu emekliliğini bu kanun kapsamında ortadan kaldırmış oluyor"

İLK MAAŞ MART'TA

Akbaşoğlu yapıtğı son dakika açıklamasında Şubat ayında düzenlemenin meclisten geçerek yasalaşacağını ve başvuruların Şubat ayında başlayacağını söyledi.

BAŞVURU E DEVLET'TE

EYT ile emekli olacak vatandaşlar başvurularını e devlet kapısı üzerinden ya da SGK'dan yapabilecek. Memurlar ise kurumlarına başvuru yapacak.

EN DÜŞÜK MAAŞ AÇIKLANDI

Akbaşoğlu yaptığı açıklamada EYT ile emekli olacakların en düşük 5500 TL maaş alacağını, kendi durumuna göre daha fazla alabileceğini, ama daha aşağısını alamayacağını söyledi.

MECLİSE SUNULDU

EYT düzenlemesi meclise sunuldu. Bu hafta komisyonda görüşmeler başlayacak. Görüşmeler başlayınca haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç