Evleneceklere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu erken başlayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Evleneceklere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu erken başlayacak

Evlenecek gençlere faizsiz 150 bin TL'lik evlilik kredisi başvurusu erken başlayacak. İşte gelen son dakika bilgileri.

Kredi 25 Mayıs 2023 20:51 4
Evleneceklere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu erken başlayacak

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurusu erken başlayacak.

Evlenecek gençlere faizsiz 150 bin TL'lik evlilik kredisi için son gelişmeler heyecanlandırdı. AK Parti'nin 15 Mayıs öncesi seçim beyannamesinde yer alan düzenlemede gençlere evlilik kredisi için şu ifadeler kullanıldı:

"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Böylece, genç çiftler evlilik hayatına başlarken kimseye muhtaç olmadan yuvalarını kuracak, evliliğin ilk yıllarında finansal açıdan daha rahat bir ortamda yaşamlarını sürdüreceklerdir. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankası faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir"

150 BİN TL 2 YIL GERİ ÖDEME YOK

150 bin TL'lik kredinin yarısı kadına yarısı erkeğe verilecek. Kredi faizsiz şekilde verilecek ve geri ödemeler 2 yıl sonra başlayacak. Gençler evlendikten 2 yıl sonra ödemelerine başlayacak ve 4 yılda ödemeler tamamlanacak. Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

KESİNLEŞTİ

Bilindiği üzere seçimlerde Cumhurbaşkanlığı 2. tura kaldı. Genel seçimlerde ise Cumhur İttifakı çoğunluğu elde etti ve karar yeter sayısına ulaştı. Özetlemek gerekirse Cumhurbaşkanlığı seçimini Erdoğan kazanmasa bile evlilik kredisi meclisten geçebilecek. Bu düzenleme meclise kesin olarak gelecek.

ERDOĞAN'DAN TALİMAT

Geçtiğimiz gün bir programda söz alan genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a evlilik kredisi için talebini iletti. Evlilik kredisi ile ilgili söz alan genç, "150 bin liralık evlilik paketi vaadiniz var. Malum. Vadesi de güzel, ödemesiz olması da güzel" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu açıklamaya "Bekarsın galiba" ifadeleri ile araya girince salonda herkes güldü. Daha sonra genç, "Evet. Hayırlı işte acele etmemiz lazım." dedi ve 150 bin TL faizsiz evlilik kredisinin biran önce gelmesini talep etti. Erdoğan'dan destek isteyen genç, "Siz bana desteği verirseniz benim maaş da var. Bir de bizim müstakbel kayınbaba sizi çok seviyor. Bu garibi sevindirir de bir ister misiniz?" sorusunu sordu ve buna Erdoğan, "İsteriz be! Gökten ne yağar ki yer kabul etmesin. Bir yanlış yapmaz değil mi?" diyerek karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası hazırlıkların hızlandığı ve meclisin toplanması sonrası düzenlemenin meclise gelmesi bekleniyor.

SÜREÇ NASIL OLACAK?

Süreci finans7 olarak takipçilerimizle paylaşalım. 3-4 Haziran civarında meclisin ilk oturumunun yapılması bekleniyor. İlk oturumdan sonra hazırlanan düzenlemeler sırayla meclise gelecek. Meclise gelecek düzenlemelerden Aile ve Gençlik Bankası'nın hızlı şekilde geçmesi ve bankanın kurulması gerekiyor. Banka kurulduktan sonra evlenecekler, söz konusu krediye başvuru yapabilecek. Başvuru başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

HALKBANK'TAN EVLİLİK KREDİSİ

Halkbank 3 ay geri ödemesiz evlilik kredisi başladı. Başvuru detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
150 bin 2ye bolunurse ne alabiliriz altınmi eşyamı kiralik evmi düğün salonu 50binden başliyor gelinlik 10binden nasil olacak 75binle asla yuva kurumayiz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
ben nikah kiydim düğün yapmadim uzun zaman oldu bize de verir mi acaba
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Şartları belli oldu mu
Ziyaretçi 11 Ay Önce
20 milyon bekar insan varr ve bunların çoğu 35 yaş üstü herkessin hayallerini çalmışlar 150 bin kredi vericekmiis demografik yapimiz kırıldı bence çok değil bir kaç sene sonra farklı isimerde mahalleler oluşur merak etmeyin