Ev Sahiplerinden Kiracılara Yeni Fahiş Zam Oyunu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Sahiplerinden Kiracılara Yeni Fahiş Zam Oyunu

Eski kiracısına fahiş zam yapamayan ev sahiplerinin yeni kira zammı oyunu ortaya çıktı.

Emlak 20 Mayıs 2022 15:04 0
Ev Sahiplerinden Kiracılara Yeni Fahiş Zam Oyunu

Ev sahiplerinden kiracılara yeni zam oyunu.

Son günlerdeki rekor kira artışlarından sonra ev sahipleri, eski kiracılarını bir yolunu bulup evden çıkarmaya çalışıyor. Bu yollara bir yenisi daha eklendi. Kira artırımı yapamayan ev sahipleri, kira zammı yapmadığı için kiracısına tahliye davası açıyor. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan sektör yetkilileri, ev sahiplerinin kiralara , her sene TÜFE oranı kadar zam yapabileceklerini, bu oranın üzerinde bir kira zammı uygulanmayacağını söyledi. Buna rağmen ev sahipleri, etraftaki evlerin kiralarının daha çok yükselmesi nedeniyle evlerinin kiralarına fahiş zamlar yapmak istiyor. Ancak yasaya göre ev sahipleri, her sene sözleşmenin yenileneceği tarihte TÜFE oranında en fazla zam yapabiliyor. 

Bu da ev sahiplerinin elini kolunu bağlamış durumda. Evi boş olsa kirayı fahiş şekilde artırabilecek ev sahibi, eski kiracısına zam yapamıyor. Bu nedenle de birçok tartışma , kavga çıkıyor ve ev sahipleri ile kiracılar davalık oluyor. 

KENDİ KALDIĞI EVİ SATIYOR

Ev sahipleri, kiracısını evden çıkarmak için kendi oturduğu evi satıyor ve o eve geçeceğini söyleyerek kiracısını evden çıkarmaya çalışıyor. Bunu söyleyen ev sahibinin ise bu durumu kanıtlaması gerekmektedir. Dava açılması durumunda ev sahibinin mahkemeye bunu belgelemesi gerekmektedir.

SATACAKMIŞ GİBİ YAPIYOR

Baız olaylarda ise ev sahiplerinin kendi evini satıp o eve geçeceğini, bu nedenle kiracısının ev aramasını istiyor. Bu durumda birçok kiracı, daha pahalı evlere kiraya çıkmak zorunda kalıyor. Ancak bu durumun mahkemeye taşınması durumunda kiracı haklı olacak.

TOKİ'den ucuza 81 şehirde ev. Kampanya detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç