Ev Alma Hayali Kuranlara Ucuza Ev Müjdesi: TOKİ 150 Bin Sosyal Konut Başvuru Tarihi Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Alma Hayali Kuranlara Ucuza Ev Müjdesi: TOKİ 150 Bin Sosyal Konut Başvuru Tarihi Açıklandı

Ucuza ev alma hayali kuran vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada ucuza konut başvuru tarihine yer verildi.

Emlak 28 Mayıs 2022 15:24 1
Ev Alma Hayali Kuranlara Ucuza Ev Müjdesi: TOKİ 150 Bin Sosyal Konut Başvuru Tarihi Açıklandı

Ev alma hayali kuranlara ucuza konut geliyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında ucuza konut hakkında son bilgileri paylaştı ve başvuruların ne zaman başlayacağını söyledi. Atatürk Havalimanı'nda CNN Türk ekranlarında yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk olan Bakan Kurum, burada ucuza konut müjdesini paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ağustos ayında söz konusu müjdeyi açıklayacağını söyleyen Bakan Kurum, "Konut ihtiyacı olan vatandaşlarımız için yeni bir paket açıklandı. Bu çalışmayı biz yine sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın konut alabilmelerine imkan sağlayacak çalışmaları birlikte yürütüyoruz. Girdide, hammaddede, geliştiricilere destek olabilecek çalışmaları yapıyoruz. Son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımız vatandaşlarımız ev sahibi olsun diye bir çalışma başlattılar. 2002 yılından bugüne 1 milyon 137 bin konut üretmişiz ve üretmeye de devam ediyoruz. İnşallah ağustos ayında da sanayi tesisleri kuracağız. Orta ölçekli işletmeci kardeşlerimiz illerde gelen talebe göre belirlediğimiz alanlarda sanayi sitesi kuracağız. Kura yöntemiyle çok az peşinatlarla 15-20 yıllık vadelerle olacak. İlk kez bu programda söylüyorum, ağustos ayında Sayın Cumhurbaşkanımız bu projeyi vatandaşlarımıza sunacaklar." ifadelerini kullandı. 

Bakan Kurum açıklamasının devamında Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak millet bahçesi ile ilgili konuştu ve "Atatürk Havalimanı'nda 2 pist var biri kuzey, güney yönündeki diğeri de doğu-batı yönündeki pist. Kuzey-güney yönündeki piste biz bir millet bahçesi yapıyoruz. 1 pist kalacak, afet dönemlerinde hizmet verecek. Atatürk Havalimanı kapanmıyor, hizmet vermeye devam edecek. Terminallerin hepsi kalacak. Terminal binası olarak kalmayacak, bu çerçevede mimarlarımızla bu binaları restore ederek içindeki düzenlemeleri yaparak fuar alanına çevireceğiz, müzeler yapacağız. Robotik alanlar oluşturacağız. Burada kullanabilecek ne varsa bu projeyi projelendirdik. Hangarlar da kalacak. Burada kullanabilecek her türlü değer kullanılarak, konut imarına açılmadan, gökdelenler olmayacak." ifadelerini kullandı.

KİRA ZAMMI

Kira zamları iloe ilgili konuşan Bakan Kurum, ev sahiplerinin TÜFE'ye göre belirlenen kira zammının üzerinde kira zammı yapamayacağını söyleyerek, "Türkiye'de alt gelir grubuna da, orta gelir grubuna da hitap eden konutlarımız var. Bugün evinizin kira değeri, rayiç değerinin 20 yıllık değeri olabilir maksimum. Kanun bunu tarif ediyor. Kiracınıza açıklanan yıllık TÜFE ortalamasının üzerinde zam yapamazsınız. Bir de güncelleme konusuna gelirsek, her yıl TÜFE ortalamasının dışında bir güncelleme yapamazsınız. 5 yılda bir de sizin kira bedeliniz düşük kaldıysa ev sahibi vatandaş bu sözleşmesini yenileyebilir. Bu duruma uymayan kira sözleşmeleri aslında kanuna uymayan, bazı fırsatçılar var. Bu kanuna uymuyor, net. Kiracılarımız bu durumu mahkemelere taşıyabilirler." dedi.

"Ev sahibi ve kiracıyı huzursuz etmeyecek TÜFE rakamlarının altında bir düzenlemeyi çalışıyoruz" diyen Bakan Kurum, "Böyle bir durum söz konusuysa bize de bildirsinler. Bizler bunun takibini yapıyoruz. Her türlü hukuki süreci başlatırız. Kanun ortada. Biz istiyoruz ki vatandaşımız bu noktada, destek olalım, çözüm bulmak adına 4 bakanlık bir çalışma yürütüyoruz. Aslında işin özeti ev sahibini de huzursuz etmeyecek, kiracımızı da mutlu edecek TÜFE rakamlarının altında bir düzenlemeyi çalışıyoruz. 10-15 gün içinde de Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacaktır. Bu çalışmayı yapıp vatandaşımıza destek olmaya devam edeceğiz." dedi.

BAŞVURU BAŞLIYOR

Başvurular Ağustos ayında başlıyor. Başvurular başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

KONUT FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Daha önce yapılan açıklamada konut fiyatlarının 400 bin lira civarında olacağı öğrenildi. 180 ay ve 240 ay vadeye kadar satılacak konutlar için başvuru başladığında finans7.com olarak takipçilerimize anlık haber vereceğiz. 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben pek inan miyorum bu zamanda da da çok söz var ama söylemek boş ise susarsın