Erdoğan müjdeyi verdi: Ziraat Bankası'ndan 0.41 ve 0.81 faizli kredi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan müjdeyi verdi: Ziraat Bankası'ndan 0.41 ve 0.81 faizli kredi

Son dakika haberi: Erdoğan'dan çiftçilere destek açıklaması geldi. Kredi müjdeleri art arda geldi. Açıklamada 0.41 faizli kredi müjdesi verildi.

Tarım 6 Ocak 2023 15:50 1
Erdoğan müjdeyi verdi: Ziraat Bankası'ndan 0.41 ve 0.81 faizli kredi

Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftçilere art arda müjdeler açıkladı. Az önce açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere 3 başlık altında kredi müjdesi verdi.

Çiftçi destek kredisi: Hasat dönemine kadar kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı yüzde 9.75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır. 

İkinci müjde: Tarımsal Kobi Kredisi. Tarım ürünlerini işleyen KOBİ'ler , bu kredi ile nihai malın katma değerinin üreticide kalmasını istiyoruz. Üst limit 15 milyon lira, yıllık faiz 4.75'tir. Yatırım kredilerinde 10 yıl, işletme kredilerinde 24 aya kadar vade verilecektir. Süt ve süt ürünleri meyve ve meyve sebze kurutma, meyve suyu salça pekmez , zeytin paketleme organik tarım ürünleri gibi pekçok durumda bu kredi kullanılabilecektir. 

Üçüncü müjde: Tarım borç transferi kredisi: Bu kredii le başka bankalardan yüksek faizle kredi çekenleri ,, Ziraat Bankası'nda uygun şartlarla bu yükten kurtarıyoruz. Üst limiti 5 milyon lira olacak bu kredinin faiz oranı yüzde 9.75 ve vadesi 60 aydır. 

Genç çiftçi ve kadın çiftçi üst limiti 500 bin lira. Buradna Ziraat Bankası genel müdürümüze kredi limitlerini 500 bin liradan 1 milyon liraya çıkaralım diyoruz.Ziraat Bankası'nın Tarım Kredilerindeki takip oranının 1'in altında olması, ç.iftçilerin borçlarını hassasiyetle yaptıklarını gösteriyor. Buna rağmen borcunu ödemekte zorlanan çiftçilere destek olmak da boynumuzun borcu. Ana parasını peşin ödeyenlerin faizlerinin silinmesi bu kardeşlerimizi rrahatlatacak. Peşin parası olmayanların borçlarını herhangi bir gecikme faizi uygulanmadan taksitle yapmalarına imkan tanımak lazım.

Bu kredilere baktığımızda KOBİ'lere aylık 0.41 faizle , vatandaşlara ise aylık 0.80 faizle kredi verileceği bildirildi. 

BAŞVURU

Başvuruların önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Başvuru başladığında haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com| Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Kredi vermiyolarki