Erdoğan Başvurusu Kabul Edilenlerin Sayısını Açıkladı: TOKİ Arsa ve Konutta Yeni Sonuçlar Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan Başvurusu Kabul Edilenlerin Sayısını Açıkladı: TOKİ Arsa ve Konutta Yeni Sonuçlar Açıklandı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ arsa ve konutta yeni sonuçların belli olduğunu söyledi.

TOKİ Başvuru 21 Kasım 2022 14:24 1
Erdoğan Başvurusu Kabul Edilenlerin Sayısını Açıkladı: TOKİ Arsa ve Konutta Yeni Sonuçlar Açıklandı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal konut ve arsa başvuru sayısı açıklaması geldi. Yeni sonuçlar açıklandı.

Son dakika haberi geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında TOKİ sosyal konut, işyeri ve arsa başvurusu hakkında detaylara yer verdi. 

Katar'da basın mensupları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada basın mensuplarının , "Bu hafta Konya’ya gideceksiniz nasipse. İllere yönelik programlarınıza ilgi nasıl? İkincisi de bu İlk Evim Kampanyasına çok yoğun bir ilgi oldu vatandaşlarımız tarafından. Bir de kış geliyor. Doğal gaz, sosyal yardımlar, bu konuyla ilgili çalışmalar, yeni sosyal projelerimiz var mı?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Her şeyden önce Aile Bakanı doğal gaz destekleriyle ilgili açıklamayı zaten yaptı. Doğal gaz konusunda destek ödemeleri başladı, devam ediyor. Biz fakir fukaraya, garip gurebaya aynı şekilde doğal gazı vermeye devam edeceğiz. Tabii burada bir şeyi özellikle ifade etmem lazım; benim milletim feraset sahibidir. Şu an itibarıyla gittiğimiz her yerde ciddi bir ilgi, alaka var. Nitekim Sayın Bahçeli’nin Samsun mitingi tek kelimeyle muhteşemdi. Yani ne, nereye gidiyor, her şey ortada. Oraya gelenler, kumar masasında olanlar değil; oraya gelenler halk, vatandaş. Cumhur İttifakı’nın bir tarafı ne diyor ve Cumhur İttifakı şu anda nereye gidiyor; bunu dinlemeye geldiler. Biz bu yola inançla ve her şeyimizi koyarak devam ediyoruz. İnşallah şurada kaldı 6,5-7 ay. 7 ay sonra bambaşka bir sandık ortaya çıkacak. Bu sandık, kendi içinde hesaplaşma sandığı değil; milletin kime, nasıl baktığını ortaya koyan bir sandık olacak. Biz bu noktada milletimin ferasetiyle hareket ediyoruz, bu ferasete güveniyoruz ve Allah’ın izniyle milletin kantarı yine doğru tartacaktır ve o kantardan da Cumhur İttifakı çıkacaktır. Ancak karşımızdakilerin karakterinde, cibilliyetinde zaten yalan meşrudur. Zaten en tepelerindeki yalancı. Doğru lafı var mı? Başlarındakinin doğru lafı var mı? Bunlar birbirine baka baka kararıyor. Üzüm üzüme baka baka kararırmış ya bunlar da öyle. Bakıyor, nasıl olsa benim başımdaki yalanı bu kadar bol söylediğine göre, ben söylesem ne olur diyor."

İLK EVİM İLK İŞYERİM VE ARSA BAŞVURUSU

TOKİ kapsamında arsa ve konut ile işyeri kampanyasının başvurusu için son bilgilere yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an itibarıyla İlk Evim İlk İşyerim Projesine resmi müracaat sayısı 1,5 ayda 8 milyonu buldu. Bay Kemal bak ben resmi rakamdan bahsediyorum. Öyle laf ola beri gele yok. Bunlar resmi rakam. Geçerli başvuru sayısı da 5 milyon 135 bin 324’e ulaşmış durumda. Bir diğer proje kapsamında arsa için 1 milyon 177 bin 56 başvuru yapıldı. Müstakil arsa için 956 bin 79, müşterek arsa için de 220 bin 977 başvuru oldu. İş yeri için ise 73 bin 135 başvuru oldu. Bakın nereden nereye geldik. Bu, milletin iktidarına güveninin ifadesidir. Bu güven olmasa, bu millet gelip de bu müracaatları yapar mı? Yapmaz. Hatta diyorlardı ki “siz milleti aldatıyorsunuz.” E buyurun; millet bize inanıyor ve inandığı için de müracaatını yapıyor. Mesele zaten bu inancı temin etmektir." dedi.

BAŞVURU SONUCU SAYFASI NASIL?

TOKİ sosyal konut başvuru sonucu "https://toki.gov.tr/" adresi üzerinden yayınlanıyor. Bu sayfada aşağıdaki gibi altta yer alan kısımlara tıklayarak başvuru detaylarına , listelere erişebilirsiniz.

Kadın erkek TOKİ evlerine başvuru yapanlarla bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
45milyar doları biz emeklilerin peşinatına verseler di acaba günahkarmı olurlardı sosyal konut diyorsunuz parayı mültecilere harcıyorsunuz vah halimize vah!...