Erdoğan Açıkladı: İhtiyaç Sahiplerine Para Verilecek Başvuru E Devlet'ten
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan Açıkladı: İhtiyaç Sahiplerine Para Verilecek Başvuru E Devlet'ten

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında vatandaşlara nakdi yardım yapılacağını söyledi.

Son Dakika 6 Haz 2022 20:19 8
Erdoğan Açıkladı: İhtiyaç Sahiplerine Para Verilecek Başvuru E Devlet'ten

Son dakika haberi: 15 milyar liralık yeni bir paketi daha devreye alıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında Haziran ayının 3'üncü haftasından itibaren başvuru yapabilecek yeni bir destek paketini açıkladı. Kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ek gösterge, uygun faizli kredi ve daha birçok konuda güzel haberleri kamuoyu ile paylaşırken, bir müjde açıklamak istiyorum diyerek sosyal destek paketini kamuoyuna duyurdu. 

"Bir müjde de sosyal yardımlar konusunda vermek istiyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 98 milyar liralık sosyal yardımla ihtiyaç duyan her vatandaşımızın yanında olmuş durumdayız. Bu yıl sosyal yardım bütçemiiz ek programlarla daha da güçlendiriyoruz. Amacımız gelişen ve büyüyen Türkiye'nin refahının tüm kesimler ile paylaşılmasını sağlamaktır. Bu kapsamda Türkiye Aile Desteği Programı ile ekonomik olarak dezavantajlı, ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık yeni bir paketi daha devreye alıyoruz. Vatandaşlarımız bu yeni pakete hem elektronik devlet hem de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden Haziran ayının 3'üncü haftasından itibaren başvurabilecektir. "

ÖDEMELER 1 YIL SÜRECEK

"Bir yıl boyunca sürecek ödemelerin ilki de Kurban Bayramı öncesi yapılacaktır. Türkiye Aile Desteği Programının ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında Milli Eğiitm Bakanlığına bağlı anaokullarına veya anasınıflarına çocuklarını kaydettiren aileler için de bir destek programı oluşturduk. Bu program çerçevesinde son 1 yılda sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının yardımlarındna faydalanan aileler, herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın çocuklarını okullara kaydettirebilecek. Anaokulu, ana sınıfı yardım programının hayırlı olmasını diliyorum."

Açıklama aşağıdaki videoda 32.40 saniyede.

FAİZLER DÜŞECEK?

Erdoğan açıklamasının devamında faiz indirimi hakkında, "Enerji fiyatlarındaki fahiş artışların ithalatımızdaki bozulmayı bir kenara bıraktığımızda cari fazlaya geçtiğimizi söyleyebiliriz. Gelişmiş ülkelerinin tamamında ödemeler dengesinde ağır sancılar yaşanırken biz hepsinden daha iyi durumundayız. Bu ülkelerin merkez bankası bilançoları neredeyse milli gelirlerin yüzde 40'ına dayandı.

Bütçe gerçekleşmelerimiz pek çok alanda yaptığımız, ciddi vergi indirimleri ve enerji ödemeleri kaynaklı kimi sapmalara rağmen gayet iyi durumdadır. Hemen yanıbaşımızda bir sıcak çatışma patlak vermeseydi, salgın sonrası bu aylarda her kesimden insanımız programımızın somut faydalarını hayatlarında görmeye başlayacaktır. Biraz gecikmeyle inşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bu noktaya geleceğiz."dedi. 

BAŞVURU ŞARTLARI : KİMLERE VERİLECEK?

Başvurular Haziran ayının 3'üncü haftasında başlayacak. Cumhurbaşkanı ERdoğan açıklamasında , dar gelirli olan ancak devletten sosyal yardım almayan vatandaşlara söz konusu yardımların verileceğini söyledi. 

Sizce kimlere yardım verilmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAŞVURU E DEVLETTEN

Söz konusu yardımlara başvurular e devlet kapısı üzerinden alınacak. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Engellilere verilecekmi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet çok iyi olur asgari ücretle calisiyorum evim kira 3 çocuğumu okutuyorum ve çok zor geçiriyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yoksulluk sınırının altında yaşayanlara kapsamalı.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3 cocugumda okuyor iş yok kirada ailemle yaşıyorum 1000 TL nafaka alıyorum diye yardım felan verilmedi gerçek ihtiyacı olana vermiyor kime verirse versinler
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Köyde yaşıyorum gelir yokk babam aylığı desen yok annem zaten ev hanımı el aleme muhtaç değilim elektriği pahalı çay pahalı köyde kaldığımız halde