Erdoğan Açıkladı: Emekli, Asgari Ücret ve Memurlara Güçlü Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan Açıkladı: Emekli, Asgari Ücret ve Memurlara Güçlü Zam Geliyor

Milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli için yeni yıl zamları bekleniyor. Son açıklamada güçlü bir zam olacağı bildirildi.

Ekonomi 17 Eylül 2022 14:25 17
Erdoğan Açıkladı: Emekli, Asgari Ücret ve Memurlara Güçlü Zam Geliyor

Sene sonu enflasyon beklentisi değişti. İşte asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına beklenen zam.

Milyonlarca kamu personeli personeli, emekli ve asgari ücretliyi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Faruk Erdem A Haber canlı yayınıdna yaptığı açıklamada değişen enflasyon beklentisinden sonra yeni maaş hesaplarını duyurdu.

Maaşlar konusunda henüz erken olduğunu, ancak bu konuda kendisine çok sayıda soru geldiğini söyleyen Erdem, "İnsanlar temmuz ayında gelen zamdan sonra gözlerini ocak ayına dikmiş durumda. Önümüzdeki aydan itibaren asgari ücreti konuşacağız." ifadelerini kullandı ve bundan sonra 4 aylık 5 aylık enflasyonun konuşulacağını, SSK ile Bağ Kur emeklilerinin 3 Ocak 'ta açıklanacak rakamlara göre maaş zammı alacağını söyledi.

Memur emeklilerinin yüzde 8 toplu sözleşme zammı alacağını, buna ek olarak 6 aylık enflasyonun yüzde 7'nin üzeri kadar fark alacak. Aynı şekilde memurlar da bu zammı alacak. 

BİRÇOK KALEMDE HESABI DEĞİŞTİRİYOR

Memur maaşlarına gelecek zam birçok kalemde hesapları değiştiriyor. Son günlerde gündem olan TOKİ de buna dahil. TOKİ sosyal konutta taksit ödemeleri memur zammına göre artacak. Yaşlı aylığı, engelli ve evde bakım aylıkları da değişecek.

ASGARİ ÜCRETİ 2 AY SONRA KONUŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ

Aralık ayında toplanacak asgari ücret tespit komisyonu öncesi Kasım ayında bu konunun görüşülmeye , tartışılmaya başlayacağını söyleyen Erdem,

MEMURLARA JEST

Memurlara geçen sene Ocak ayında yapılanm 2.5 'luk ek zammın bu sene de geleceği bildirilirken rakamın 2.5'un üzerinde olacağı bekleniyor.

Öte yandan geçen sene 2 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı, bu sene yapılan düzenleme ile 3 bin 500 liraya çıktı.

GÜÇLÜ ARTIŞ MESAJI GELDİ

Faruk Erdem yaptığı açıklamada , Ocak 2023'te güçlü bir zam geleceğini söyledi. Erdem açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan güçlü bir artıştan bahsetti. Bu ocak ayında da taban maaş da ciddi bir arış bekleniyor. 3 bin 500 liralık taban maaşın asgari ücret seviyesine doğru çekilmesi söz konusu olacak." dedi ve "Yüzde 8'lik toplu sözleşme artışının ilave puanlarla yükselmesi söz konusu. Asgari ücrete hep enflasyonun üzerinde artışlar olmuştu. Geçtiğimiz ocak ayımda yüzde 50'nin üzerinde artış oldu, vergiler kaldırıldı. Bununla ilgili hesapları önümüzdeki süreçlerde yapacağız." ifadelerini kullandı.

Asgari ücret için 7 bin 500 lira konuşulurken en düşük emekli maaşı için 4 bin 500 rakamı konuşuluyor. Sizce yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TARİH BELLİ OLDU

Asgari ücret Aralık ayının son haftasında belli olacak. Memur ve emekli maa şzamları ise 3 Ocak 'ta belli olacak. Rakamlar açıklanınca bildiirmle haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
EN DUŞUK EMEKLİ MAAŞI DİYE BİRSEY OLAMAZ.EN DÜŞÜK ÜCRET ASGARİ UCRETTİR. DAHA AŞAGISI ZULÜMDÜR.ZATEN 2008 E KADAR EN DÜŞÜK DİYE BİR TERİM YOKTU.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
artan faşistlere bir dur desinler maaşlara zam değil hayatı ucuzlatsinlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
emekli maaşları asgari ucretle aynı olmalı... asgari ücret Türkiye şartlarında 12 000 TL olmalıdır... fakat ucretkerin artmadı değil enflasyonun düşmesi daha önemlidir.. zamlar her alanda durdurulmalıdır...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
emekli maaşlarına görün artık 3200 tl ile kim gecinebilir en azindan asgari ücret kadar yapın bizlerde düşünün
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu şartlarda asgari ücret değil 7500 lira 10 bin lirada olsa yeterli gelmez asgari ücret artıyor bu çözüm değil en buyuk problem asgari ücret artişi tansıtılmadan fiyatların kat kat artılırması bu en buyuk faciadır bu facianın önüne geçilmediği sürece maaş artışlarının hiç bir önem arz etmediğini vatandaş zaten farkında biliyor sayın cumhurbaşkanımızın her fırsatta dile getirsiği vatandaşımı enflasyona ezdirmeyeceğiz tamam güzel düşünce olabilir ancak enflasyon enkazının altında ezilmiş kurtarılmayı bekleyen bir sürü vatandaş var zengin aç kalmaz fakir acından ölmez ama fakirin karnı sırtına yapışmış durumda bundan daha kötü bir durum varmı lütfen acıklayın bizde anlayalım o zaman bügün türkiye istatistik kurumunun enfasyonun %40 larda göstermesi komik değilmi şuanki enfasyon %80 i gecmiş durumda dünyada enfalsayonu en yüksek ülkeler arasında 1 ciyiz desek yanılmış olmayız sanırım fiyat artışlarının durdurulması lazım maaşlarında artırılması lazımki o zaman bir anlam ifade etsin vatandaşın cebine girmeden uçup gitmesi normalmi değil tabikide vatandaşın cebine giren maaşın 3 te 2 si harcansa 3 1 cebinde kalmalıki vatandaş öz güvenle hareket edebilsin günü kurtarma derdinde olan insan sonraki gün için kara kara düşünüyorsa problem büyüktür demejtir bunun çözüme kavuşturulması lazım şeker un çay vs vs her şeyin fiyati korkunç dercede örnek verelim kısa bir örnek bir çuval un 150 liradan 500 liraya satılıyorsa kimse kusra bakmasın durum vahim demektir 35 liraya satılan bir paket çay bugün 90 liradan raflarda yerini alıyorsa sıkıntı büyük demektir 5 kilo toz şeker 140 liradan satılıyorsa sıkıntı büyük demektir bunların eski fıyatlara indirilmesi lazım ki ferahlık olsun