Enerji Krizi! Fransa'da Başbakan'dan Mont ve Kazak Önlemi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Enerji Krizi! Fransa'da Başbakan'dan Mont ve Kazak Önlemi

Enerji krizi tüm Avrupayı tehdit ederken , Fransa'da mont ve kazak dönemi resmen başladı. Fransa Başbakanı toplantıya montla katıldı.

Dünya 29 Eylül 2022 20:52 0
Enerji Krizi! Fransa'da Başbakan'dan Mont ve Kazak Önlemi

Enerji krizi tüm Avrupayı tehdit ederken , Fransa'da mont ve kazak dönemi resmen başladı. Rusya'ya gaz konusunda bağımlı durumdaki Avrupa, enerjideki krizi çeşitli önlemlerle atlatma çalışıyor.  Fransa'da Başbakan Borne ve kabinesi mont ve kışlık kıyafetlerle toplantı yaptı. Avrupa artan enerji fiyatlarıyla mücadele ederken, Fransa'da yetkililer kombinin derecesini artırmak yerine kışlık kıyafet giyilmesini öneriyor.  

Söz konusu karara ilişkin ilk adım Fransa Başbakanı Borne'den geldi. Borne ve bakanların gerçekleştirdiği toplantıda bakanların kazak, Başbakan Borne'nin ise mont giydiği görüldü. 

Hükümet, hane sıcaklıklarının maksimum 19 derecede tutulması ve buna uyulmaması durumunda yaptırım uygulanması yönündeki düzenleme için çalışmalarını sürdürüyor. Ülkedeki muhalefetten aşırı sağcı Marine Le Pen ise söz konusu çalışmalara tepki gösteriyor. Tasarruf önlemlerini tartışan diğer ülke ise , İsviçre oldu. İsviçre'de muhalefet partisi hız sınırının düşürülmesini talep etti.

Çekya'da ise başkentte binlerce kişinin hükümetlerinin enerji politikalarını eleştiren miting düzenledi. İtalya'da yetkililer ise kışa doğalgaz depolarının %90 dolu olduğuna yönelik açıklamalar geldi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç