En Çok Bu İki Belirti Koronavirüs Çıkıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En Çok Bu İki Belirti Koronavirüs Çıkıyor

Son günlerde ciddi vaka artışları yaşanıyor. Hastanelere en çok başvuru iki şikayet ile oluyor.

Sağlık 11 Tem 2022 09:10 0
En Çok Bu İki Belirti Koronavirüs Çıkıyor

Son günlerde en çok bu iki belirti COVİD çıkıyor.

Koronavirüs vakalaırnın artmaya başladığı son dönemlerde hastanelerde yoğunluk da yaşanıyor. Son açıklanan haftalık covid verilerine baktığımızda 20-26 Haziran arasında vaka sayısı haftalık 26 bin 635, günlük ortalama 3 bin 805 seviyesinde iken 27 Haziran ile 3 Temmuz arasında ise toplam vaka haftalık 57 bin 113 , günlük ortalama ise 8 bin 159 oldu. 

Konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulunan Dr. Özcan Sönmez, bundan 2-3 hafta önce 100 civarında kişinin geldiği, ancak şimdi günlük 500 kişinin hastaneye geldiğini söyledi. Son aşının üzerinden 6 ay geçenler için hatırlatma dozu randevuladının başladığını söyleyen Sönmez, hastanelere başvuruların arttığını , ancak yatış sayılarında ciddi bir artış olmadığını söyledi. 

Koronavirüste tedbirlerin iyice elden bırakıldığını söyleyerek sözlerini sürdüren Sönmez, kişisel olarak da tamamen tedbirlerin terk edildiğini söyledi. İnsanlarda ciddi bir rehavet olduğunu söyleyen Sönmez, dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

KLİMA ÇARPTI DİYE GELENLER COVİD ÇIKIYOR

Sönmez açıklamasının devamında "Pek çok kişi 'beni klima çarptı, soğuk su içtim, gece camı açık yattım, üşüttüm' diyerek hastaneye geliyor, test olanlar mutlak pozitif çıkıyor" dedi ve belirtisi olan herkesin test yaptırması gerektiğini söyleyerek, "Kovid-19 belirtisi olan vatandaşların, ailesi ve çevresi için test yaptırması gerekiyor. Evet şu anda çok ciddi bir tedavi süreci yok ama hiç değilse yayılımın engellenmesi için pozitif olup olunmadığının netleşmesi çok önemli. Toplu taşımalarda maske yasağı kalktı ama çok kalabalık saatlerde en azından bireysel olarak maske takarak kendimizi koruyabiliriz." dedi.

Sönmez açıklamasında boğazda karıncalanma kaşıntı ve hafif burun akıntısı şikayetlerinin en çok görülen iki şikayet olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili bir açıklama ve uyarı da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık'tan geldi. Yaptığı açıklamada Prof Dr. İsmail Balık, corona vakalarının dünya genelinde arttığını söyledi ve yaz aylarının gelmesi ile birlikte sosyalleşmenin arttığını, bunun da vakaları arttırdığını söyledi. Şimdiki varyantın çok kolay bulaştığını söyleyen Prof. Dr. İsmail Balık, özellikle toplu taşımada çok yayıldığını söyledi ve maske uyarısında bulundu.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç