Elon Musk Bitcoin Madenciliği (Mining) İşine Giriyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Elon Musk Bitcoin Madenciliği (Mining) İşine Giriyor

Edinilen son dakika bilgilerine göre Tesla ve Space X Ceo'su Elon Musk, Bitcoin madenciliği işine giriyor. Bunun için yeni bir tesis yapıldı.

Kripto Paralar 10 Nisan 2022 18:15 0
Elon Musk Bitcoin Madenciliği (Mining) İşine Giriyor

Son dakika haberi: Elon Musk, Twitter'ın kurucusu ile Bitcoin madenciliği işine gireceğini açıkladı.


Son yılların en çok ses getiren iş insanı olan Tesla ve Space X'in kurucusu , son olarak Twitter'ın da büyük pay sahibi olan Elon Musk, yeni bir işe girişmek için kolları sıvadı. Gelen son bilgilere göre Elon Musk'ın Tesla'yı Bitcoin madenciliğine hazırladığı öğrenildi. Bunun için hazırlıklara başladığı bildirilen Musk'ın Twitter kurucusu Jack Dorsey'in Block'u ve blok zinciri şirketi Blockstream ile güçlerini birleştireceği ve Bitcoin madenciliği işine gireceği öğrenildi.


Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas Eyaletinde inşaatı başlayan depolama teknolojisi ve güneş enerjisi teknolojisinden elektrik üretimi yapıp bundan faydalanacak tesiste Tesla'nın güneş panellerinin ve Megapack adı verilen bataryasının kullanılacağı öğrenildi.

Önceki gün yapılan açıklamanın ardındna Bitcoin'de düşüş trendi sona erdi ve küçük bir kıpırdanma ile yukarı yönlü seyir başladı.


KRİPTO PARA MADENCİLİĞİ NASIL YAPILIYOR?

Kripto para madenciliği, internet üzerinde blok zincir oluşturmaya ve yeni bir blok zincir elde etmek için matematiksel tabanlı işlemlerin çözümü ile olur. Güçlü ekran kartı - işlemcilere sahip bilgisayarlar veya özel ekipmanlara sahip sistemler aracılığıyla yapılan madencili, her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Zorlaşan bu mining işlemini ypabilmek için güçlü donanıma sahip bir bilgisayara ya da özel ekipmanlara ihtiyaç vardır.


Her bir blok zincirde karmaşık problemler çözülmeye başlanıyor ve çözülen blok zincirler için güçlü bilgisayarlar gerekiyor. Transfer işlemi yapılması , kullanıcıların kripto paralar ile ödüllendirilmesi ile sonuçlanır. Kripto madenciliği işlemi, blok zincirlere yeni blok zincirler eklemek için şifreleme yönteminin çözümünden geçiyor. Blok zincir oluşturduğunuz zaman kripto para kazanırsınız.


Güçlü bilgisayarlar kullanıldığı ve bilgisayarların sürekli olarak açık kalması gerektiği için elektrik üretimi fazla oluyor. Bunun yanı sıra aşırı çalışmadan dolayı bilgisayarlarda ısınma problemi de oldukça fazla görünür. Bu nedenle kripto para madenciliğinin yapıldığı yerde çokça klima da kullanılmaktadır.


Bu sorunlara çözüm getirmek isteyen şirketler, bir araya geldi ve 12 milyon dolarlık bir yatırım yaparak tesise güneş enerjisi alt yapısı kurdu. Gece de üretimin devam etmesi için bataryaların bölgede fazla yapılandırılacağı ve 24 saat kripto para madenciliği yapılacağı öğrenildi.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Blockstream CEO'su Adam Back, bu şekilde amaçlarının yüzde 100 yenilenebilir enerjinin Bitcoin madenciliğinde kullanılmasını sağlamak olduğunu söyledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç