Ekmek fiyatına gramajdan 5 TL zam geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ekmek fiyatına gramajdan 5 TL zam geldi

Asgari ücret zammından sonra fırıncılar yeni zam hazırlığına başlarken bazı yerlerde gramaj ile oynanarak 5 lira zam yapıldığı bildirildi.

Tarım 25 Ara 2022 09:25 0
Ekmek fiyatına gramajdan 5 TL zam geldi

Ekmeğe gramaj oyunu ile 5 lira zam geldi.

Vatandaşların en temel gıda ürünlerinden biri olan ekmeğin fiyatlarınd son dönemlerde zam tartışmaları yeniden başladı. Özellikle asgari ücrete gelen yüzde 54'lük zamdan sonra fırıncılar zam hazırlığına girerken gelen son  bilgiler, zammın aslında birçok yerde gramaj üzerinden zaten yapıldığını gösteriyor.

Son zamla birlikte 200 gram ekmek 4 liryaa çıkarken 210 gram ekmek 5 liradan satılıyordu. Fakat son dönemlerde 210 gramlık ekmeğin gramajı 200 grama düşürüldü ve fiyatı 5 lira olarak kalmaya devam etti. Bu şekilde 1 kilo ekmeğin fiyatı 20 lira iken 25 liraya çıkmış oldu. 

2022 yılı başında ekmek kilo fiyatı 12 lira seviysindeydi. Şimdi ise 25 liraya kadar çıktı ve bir sene içindeki ekmek zammı yüzde 108 seviyesinde oldu. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada, son 1 yılda akaryakıt fiyatları, elektrik, doğalgaz ve suya gelen zamlar , bunların yanı sıra temel girdi maddeleri olan buğday maya fiyatlarına , işçi ücretlerine gelen zamlar nedeniyle bu fiyat artışlarına mecbur kalındığını söyledi. 

Son dönemlerde piyasalarda iyimser hava hakim olurken akaryakıt fiyatlarının hala yüksek olması , gıdada fiyatların aşağıya düşmesine izin vermiyor. Tahıl koridoru anlaşması ile buğday fiyatlarında yaşanan gerileme , geçen aylarda yapılması beklenen zamları durdururken asgari ücret zammı sonrası yeni zam hazırlıkları yapıldığı öğrenildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç