Ek göstergeye yeni düzenleme ve İKM'lere maaş zammı: 7. yargı paketinde son dakika haberi geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ek göstergeye yeni düzenleme ve İKM'lere maaş zammı: 7. yargı paketinde son dakika haberi geldi

Ek göstergede kapsamın genişlemesi için son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada 7. yargı paketi ile infaz korumalara maaş ve ek gösterge zammı, bazı kamu personellerine de ek göstergede düzenleme yapılacağı öğrenildi.

Çalışma Hayatı 2 Şubat 2023 08:14 10
Ek göstergeye yeni düzenleme ve İKM'lere maaş zammı: 7. yargı paketinde son dakika haberi geldi

3600 ek göstergede yeni düzenleme.

Kamuda çalışan personellere gelen ek gösterge artışı düzenlemesinden sonra yeni bir hazırlık içinde olunduğu öğrenildi. Gelen son dakika bilgilerine göre AK Parti'nin ek göstergede yeni düzenleme için harekete geçtiği ve önümüzdeki günlerde bu düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay vermesinden sonra düzenlemenin meclis gündemine geleceği ve seçimden önce yasalaşacağı öğrenildi.

Nu konuda hazırlıklar devam ederken 7. yargı paketi kapsamında düzenlemenin değerlendirileceği ve yükske yargıda ücret dengesinin sağlanmasının hedeflendiği öğrenildi. Yargıtay ile Danıştay ve Sayıştay Başkanları, Anayasa Mahkemesi üyelerinden daha düşük seviyede ücret alıyor.

7. yargı paketi kapsamında bunun düzenleneceği bildirilirken yüksek yargının AYM üyeleri kadar maaş alması planlanıyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan AK Partililer, "Bunların hepsi yüksek yargı. Aralarında bir ayrım olması doğru değil. O nedenle maaşlarda da bir eşitlik sağlanması gerekir" ifadelerini kullandı.

İKM MAAŞLARINA DÜZENLEME GELİYOR

Bilindiği üzere cezaevlerinde iç güvenlik infaz koruma memurları, dış güvenlik ise jandarma tarafından sağlanıyor. Ancak iki kamu personeli arasında önemli derecede maaş ve ek gösterge farkı var. Düzenleme ile bu konuda bir çalışma yapılacağı ve infaz koruma memurlarının maaşlarının arttırılacağı, makul düzeylere çekileceği öğrenildi.

BAKAN BİLGİN AÇIKLAMIŞTI

Konu ile ilgili Bakan Bilgin'den açıklama geldi. Bakan yaptığı açıklamada, "3600 göstergenin kapsamının genişletilmesine ilişkin talepler var. O konu da gündemimizde. Onunla ilgili de bir çalışmayı yapıyoruz. Ümit ediyorum Meclisimize takdim edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Sizce başka hangi düzenlemeler gelmeli? Kimlere maaş artışı ve ek gösterge artışı gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

 

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
seflere gelir uzmanları bilgisayar programcı ve işletmelerin ve uzmanlara 3600 ek gosterge verilmelidir
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Kamu şeflerinin 3600 ek gösterge haklarıdır ve halatı mutlaka verilmelidir.Onlara 3600 ek gösterge Analarının ak sütü gibi helaldir. Bütün ast kadrolara verildi Kamu Şeflerine hala niye yok anlaşılır değil.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Şeflere 3600 ek gösterge verilmelidir Onlar Yönetim kademelerinin temel taşıdırlar onlar Kamu düzeninin en önemli çarkları ndan dırlar.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
İyileştirilmenin 7 yargı paketinden çıkarıldığı söyleniyor
Ziyaretçi 14 Ay Önce
1.ci derece Eczacı teknisyenleri ek gösterge alsın.