Ehliyet Sınavında Köklü Değişiklik: Sorular Değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ehliyet Sınavında Köklü Değişiklik: Sorular Değişiyor

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada ehliyet sınavlarındaki değişikliği duyurdu.

Eğitim 25 Mayıs 2022 13:12 1
Ehliyet Sınavında Köklü Değişiklik: Sorular Değişiyor

Son dakika haberi : Ehliyet sınavına girecekleri ilgilendiren önemli bir açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dkaika açıklaması yapıld ıve ehliyet sınavlarında bundan sonra yapılacak değişikliklere  yer verildi. Açıklamada , eğitimde dijitalleşme hedeflerinin yürürlüğe alındığı ve bu doğrultuda ehliyet sınavında animasyonlu soru uygulamasına geçileceği, bu kapsamda adayların soru çeşitlerini tanıması için deneme sınavları yapılacağına yer verildi. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sınavlarda sorulan soruların görsel ve içerik açısından zenginleştirileceğini, yararının arttırılacağını ifade etti. Bu kapsamda başlatılan animasyonlu soru uygulaması hakkında bazı bilgiler şu şekilde:

Söz konusu uygulama ile sürücü adaylarının ölçülecek davranışlarının net bir şekilde ortaya konulması hedeflenmektedir. Bu nedenle animasyonlu soru uygulamasına geçildiğinin bildirildiği açıklamada soru sayısının her geçen gün daha da arttırılacağı ifade edildi. Bakan Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Gelinen noktada ehliyet sınavlarında soruların yüzde 10'u animasyonlu sorulardan oluşuyor. Ehliyet sınavlarında ilk olma özelliği taşıyan animasyonlu sorular, gerçek yaşam durumlarına uygun olduğu için bu yenilik sınav geçerliği ve güvenilirliğine de katkı sağlıyor. Adayların sınav öncesinde soru çeşidini tanıması için animasyonlu soruların da yer aldığı deneme sınavlarına Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 'odsgm.meb.gov.tr' uzantılı internet adresinden erişilebiliyor."

Sizce animasyonlu soru uygulaması faydalı olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Olmazmi?harika