Ehliyet Alacaklara Kötü Haber: Rekor Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ehliyet Alacaklara Kötü Haber: Rekor Zam Geliyor

Son dakika haberi: eski tip ehliyeti olan vatandaşlar ile ehliyeti olmayan vatandaşlara son dakika uyarısı geldi.

Son Dakika 9 Mayıs 2022 19:52 0
Ehliyet Alacaklara Kötü Haber: Rekor Zam Geliyor

Ehliyeti eski olan ve yeni ehliyet alacaklara son dakika uyarısı.

Ehliyet alacak vatandaşlara ve ehliyeti eski olan vatandaşlar için son dakika açıklaması geldi. Eski tip ehliyetin yenilenmesi için sürede sona gelindiğini söyleyen İçişleri Bakanlığı Nüfus Müdürlüğü , sene sonuna kadar eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi gerektiğini duyurdu. Bunun yanı sıra ehliyeti olmayan ve ilk defa ehliyet alacak vatandaşlara da zam uyarısı geldi.

ESKİ TİP EHLİYETİ OLANLAR DİKKAT

Eski tip ehliyeti olan vatandaşlar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı ve 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen sürücü kimliklerinin yenileme işleminin sene sonuna kadar yapılması gerektiğine yer verildi. Açıklamada yenileme işleminin doğabilecek cezaların önüne geçilmesi için 2022 yılı sona ermeden yapılması gerekiyor denildi. Süre için son aylara girilirken Nüfus Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Sürücüleri uyaran Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ehliyetini yenileyecek vatandaşların Nüfus Müdürlüğü'nden randevu alması ve ehliyetlerini yenilemeleri gerektiğine yer verildi. 

BAŞVURU ÖNCESİ ÜCRET YATIRILACAK

Ehliyet yenileme işlemine gidecek vatandaşların öncelikle 15 liralık değişim ücretini vergi müdürlüklerine yatırması gerekmektedir. ivd.gib.gov.tr adresinden yatırılacak para sonrası vatandaşların ehliyet yenilemeye gitmesi gerekmektedir. 

Ehliyetini kaybedenler ya da çalıdranlar ise 340 liralık ödeme yapacak. Başvuruda aşağıdaki belgeler isteniyor:

  • - Nüfus cüzdanı,
  • - Eski sürücü belgesi,
  • - 15 liralık değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz,
  • -Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ve ‘sürücü olur’ yazan ve aile hekiminden ücretsiz olarak alınan sürücü sağlık raporu.

EHLİYETİ OLMAYANLARA ÖNEMLİ UYARI: BÜYÜK ZAM GELİYOR

Henüz ehliyeti olmayan ve ehliyet alma planı yapan vatandaşlar için bugün bir açıklama geldi. Bugün yapılan açıklamada 2022 yılı için yeniden değerleme oranının yüzde 120 seviyesinde olmasının beklendiğine yer verildi. Bu oranda ehliyet fiyatına zam gelecek. Bu nedenle yeni yıl zamları belli olmadan vatandaşların ehliyetini alması önerildi. 

Ehliyet almak için öncelikle bir sürücü kursuna müracaat etmeniz gerekmektedir. 

Uygulamamızı indirerek ehliyet sürecinden haberdar olabilirsiniz.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç