Düzce Depremi Sonrası Yeni Büyük Deprem Olur mu? Sorusuna Net Cevap Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Düzce Depremi Sonrası Yeni Büyük Deprem Olur mu? Sorusuna Net Cevap Geldi

Düzce'de gece meydana gelen depremin büyük İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceği sorusuna yanıt geldi.

Bilim ve Teknoloji 23 Kasım 2022 08:20 0
Düzce Depremi Sonrası Yeni Büyük Deprem Olur mu? Sorusuna Net Cevap Geldi

Düzce depremi sonrası yeni büyük bir deprem olur mu sorusuna cevap geldi.

İç Anadolu ile Marmara Bölgesi arasında gece 4.08'de şiddetli bir deprem oldu. İstanbul'dan Ankara'ya kadar hissedilen deprem büyük paniğe neden olurken bunun büyük depremin habercisi olabileceği iddiaları gündeme geldi.  İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz bir son dakika açıklaması yaptı ve rahatlatan açıklamalarda bulundu. 

Tüysüz yaptığı açıklamada , bu depremin 17 Ağustos tarihinde kırılan fay hattının meydana getirdiği bir deprem olduğunu söyledi ve "Oldukça sığ. Sığ olması depremin yüzeyde şiddetli hissedilmesini sağlayan bir faktör. 6 büyüklüğü yıkıcı bir depremdir." ifadelerini kullandı.

Tüysüz açıklamasının devamında, "Zeminin de çok iyi olmadığını dikkate aldığımızda hasar beklentisi vardır. Şu ana kadar gelen depremlerde şok şükür can kaybı yok. Sürpiz sayılabilir. 17 Ağustos'tan sonra bu bölgede bu ölçüde bir deprem beklenmiyordu" ifadelerini kullandı.

İşte dün meydana gelen deprem anının videosu:

BÜYÜK DEPREM GELİR Mİ?

Bölgede büyük bir deprem gelir mi sorusuna Tüysüz, "Bu tetiklenmiş bir deprem olarak varsayılabilir ama bölgede daha büyük bir beklentimiz yok. 5 büyüklüğüne kadar artçıların olması mümkün. Gelen artçılarda hasar görmüş binaların daha çok hasar görmesi mümkün" şeklinde yanıt verdi. 

İSTANBUL'DA BÜYÜK DEPREMİ TETİKLER Mİ?

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Merkezi Öğretim üyesi Prof. Hasan Sözbilir ise yaptığı son dakika açıklamasında 99 yılında kırılan fay hattının ucunda meydana gelen bu depremle ilgili "O bölgede birçok kırılmamış fay var. Ama şu anda depremin olduğu yer bu fayların hiçbiri değil. Kırılmanın beklendiği fayın üzerinde gerçekleşmedi bu deprem. Şu anda depremin merkezinin olduğu yer Gölyaka'nın kuzeyinde Sarıdere denen bir yer" dfedi.

Sözbilir, bu deprem büyük depremi tetikler mi? sorusuna ise HAYIR cevabını verdi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç