Düz memur ne iş yapar, maaşı ne kadar?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Düz memur ne iş yapar, maaşı ne kadar?

Düz memur nedir? Kamuda düz memurlar ne iş yaparlar? İşte kamu kurumlarında düz memurların iş tanımı ve maaşları.

Düz memur ne iş yapar, maaşı ne kadar?

Düz memur ne iş yapar?

Kamuda düz memur olarak çalışmak isteyenler, bu kadroya yapılan kamu personeli alımı ilanlarını araştırmaya başladı. KPSS tercihleri kapsamında ise düz memur kadrosunda çalıştırmak üzere binlerce kamu personeli alımı yapılacağı görüldü.

ÖSYM resmi sayfasından yapılan açıklamada düz memur alımı kadrolarına toplamda 2 bin 198 personel alımı yapıldığı görülüyor. Alınacak bu personeller, kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde kadrolu olarak görevlerini yapacak. Söz konusu ilanın detayları için Tıklayın

Bu ilanlara başvuru yapacaklar, kazanmaları durumunda hangi görevi yapacaklarını, nerede, nasıl çalışacaklarını ve ne kadar maaş alacaklarını araştırmaya başladı. Biz de Finans7 olarak bu yazımızda adayların kafalarındaki soruları yanıtlamak istedik.

Basit tanımı ile düz memur, çalıştığı kurumda masa başında çalışan personellerdir. Bilgisayar kullanma becerisi, evrak doldurma, rapor tutma, kayıt tutma ve kamu kurumlarına gelen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama gibi görevleri yerine getirir.

Örnek vermek gerekirse bu kişiler, çalıştığı kuruma ait evrakları arşivleyebilir, kuruma gelen vatandaşa yardımcı olarak o kurumdan taleplerini karşılayabilir.

Düz memur olabilmek için adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamuda çalışmasına engel bir sorunu olmaması, KPSS'ye girmiş ve geçerli bir puan almış olması ve en az lise mezunu olması gerekmektedir. Bu genel şartları sağlamayan adayların başvuruları kabıl edilmez. Kadın erkek adaylar bu sayfada >>>Bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

MAAŞLARI NE KADAR?

Düz memurlar 2023 yılında en az 22 bin 17 lira alır. Tabi bu rakam, çalıştığı kuruma göre değişir. Baız kurumlarda verilen döner sermaye ile birlikte bu rakam artabilmektedir. 2024 yılı için en düşük beklenti ise 33 bin lira.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç