Dolar/TL Kuru Hareketlendi! 2022'nin Zirvesinde...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar/TL Kuru Hareketlendi! 2022'nin Zirvesinde...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından dün açıklanan faiz kararının ardından yükselişe geçen dolar kuru 2022'nin zirvesini gördü.

Döviz 23 Ara 2022 12:36 0
Dolar/TL Kuru Hareketlendi! 2022'nin Zirvesinde...

Son dakika haberi... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından dün açıklanan faiz kararının ardından yükselişe geçen dolar kuru 2022'nin zirvesini gördü.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) yılın son faiz kararını dün saat 14.00'da açıkladı. PPK beklentilere paralel bir şekilde politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 9'da sabit bıraktı. Kararın ardından hareketlenen dolar kurunda yükseliş bugünde devam ederek 2022'nin en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar 18,70 seviyesini test ederek yılın zirvesini gördü.

DOLAR NE KADAR?

Bir süredir 18,65-18,66 seviyelerinde seyreden dolar kuru yazım sırasında 18,69 TL seviyesine yükseldi.

DOLAR DÜŞECEK Mİ YÜKSELECEK Mİ?

Dolar kuru ve altın ile ilgili yaptığı açıklamalar ile tanınan ünlü ekonomist İslam Memiş, Merkez Bankası faiz kararının ardından yükselişe geçen dolar kuru ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''Dolar tarafına aman dikkat edin. Dolar tarafından çıkacak olan arkadaşlarımızın; dolarla parite üzerinden farklı enstrümanlara geçecek olanlara, euro olabilir, sterlin olabilir, altın olabilir, gümüş olabilir, sonuçta parite ile işlem yaptığımız için TL üzerinden işlem yapmadığımız için özellikle dolar tarafındaki arkadaşları son kez uyarıyorum. Zirve noktalardayız dikkat etmek gerekiyor. Tabi ki bu işlemlerle parite üzerinden olacağı için 18,81 TL olan dolar kuru var karşınızda. Dikkat edilmesi gerekiyor.''

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç