Dolar TL'ye Fed Şoku: 2022'nin En Yüksek Seviyesine Çıktı İşte Tahminler Yorumlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar TL'ye Fed Şoku: 2022'nin En Yüksek Seviyesine Çıktı İşte Tahminler Yorumlar

Son dakika haberi: Piyasalarda Fed öncesi hareketlilik devam ediyor. Dolar , Fed öncesi 2022'nin en yüksek seviyesini gördü.

Döviz 26 Tem 2022 12:11 0
Dolar TL'ye Fed Şoku: 2022'nin En Yüksek Seviyesine Çıktı İşte Tahminler Yorumlar

Dolar, 2022'nin en yüksek seviyesine kadar çıktı.

Fed faiz kararından önce dolar kurunun yükselişi devam ediyor. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar, 2022 yılı içindeki en yüksek seviyesine kadar çıktı. Son verilere göre 1 dolar kuru şu anda 17,875 TL seviyesinde. 

İşte dolar kurunda son saatlerdeki değişimin grafiği:

18 liraya 12 kuruş kala yükselişini sürdüren dolar kuru ile birlikte Euro kurunda da yükseliş devam ediyor. Piyasalardan alınan son verilere göre 1 Euro kuru şu anda 18 lira 26 kuruş seviyesinde seyrediyor. Euro Dolar paritesi ise 1.0207 seviyesinde seyrediyor.

GRAM ALTIN 1000 LİRAYA DOĞRU

Gram altında ons fiyatının yeniden 1700 liranın üzerine çıkması ve dolar kurunda yükselişin devam etmesi ile birlikte yükseliş görüldü. Son verilere göre ons altın fiyatı 1723 dolar seviyesine gelirken gram altın , bu yükselişle birlikte 990 liraya kadar geldi. 

FED FAİZ KARARI GELİYOR

Amerika Merkez Bankası bugün ve yarın kritik politika kurulu toplantılarını yapacak. Bugün ve yarın yapılacak toplantılardan sonra faiz kararı , 27 Temmuz Çarşamba günü dünya kamuoyuna açıklanacak. TSİ 21.00'da açıklanacak faiz kararı için tedirgin bekleyiş devam ediyor. 

Analistler 75 baz puanlık faiz artırımı kararı beklerken bazı isimler, Fed'in son gelen rekor enflasyondan sonra daha da şahinleşebileceğini ve faiz kararının100 baz puan seviyesinde gelebileceğine yer veriyor. 

Birgün'den Hacca Gümüşkaya'nın haberinde, tüm dünyanın enflasyonla mücadele etmek için faiz artırımına gittiği, ancak Türkiye'nin faizde değişiklik yapmadığına yer verildi. Konu ile ilgili Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TCMB eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, faizlerin sabit kalması ile ilgili “Bu durumun ekonomi üzerindeki olumsuz yansımalarını yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz. Başta cari açık ve enflasyon olmak üzere makroekonomik dengesizlikler ortaya çıktı. Düşük faizin yan etkilerini sınırlamak için KKM gibi oldukça maliyetli bir mekanizma yarattık. Dolayısıyla içerde riskler birikmeye devam ediyor”  ifadelerini kullandı.

Fed'in Mart ayından bu yana her ay faiz artırımına gittiğini söyleyen Kara, Avrupa Merkez Bankası'nın ise 11 yıl aradan sonra ilk defa faiz yükseltmek zorunda kaldığını söyledi. 

DOLAR TAHMİNİ

Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı son dakika açıklamasında dolar kuru ile ilgili "5 olmaz diyenler, 8 olmaz diyenler, 12 olmaz diyenler, 17.80 olmaz diyenler şimdi de 30 olmaz diyor. Bekleyin görün bakalım OLACAK MI OLMAYACAK MI?" demişti.

Dün bir değerlendirme yapan ünlü ekonomist Hatice Kolçak , altında baskı sürdüğünü, doların ise 22 liraya doğru yoıl aldığını söyledi. 

TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, "Evet çok kötü olduğunu biliyoruz, böyle giderse daha da kötüye gidecek onu da biliyoruz. Dolar bugün 17,5 lira, yarın 25,5 lira olacak onu da biliyoruz, bunlara dur demek lazım." dedi.

Dünya Gazetesi Yazarı Şeref Oğuz, yüksek enflasyon rakamlarına ve yıl sonu beklentisine bakıldığında doların yıl sonunda 24 lira olabileceğini söyledi.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç