Dolar Kurunun Aslında Kaç TL Olduğunu Açıkladı: Fed Sonrası Dolar Ne Olur Tahmini Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar Kurunun Aslında Kaç TL Olduğunu Açıkladı: Fed Sonrası Dolar Ne Olur Tahmini Geldi

Son dakika haberi: Fed sonrası dolar kuru hakkında son dakika tahmini geldi ve ünlü ekonomist, Doların asıl değerini söyledi.

Döviz 15 Haz 2022 21:27 0
Dolar Kurunun Aslında Kaç TL Olduğunu Açıkladı: Fed Sonrası Dolar Ne Olur Tahmini Geldi

Fed sonrası dolar ne olur?

Fed'in 75 baz puanlık faiz arttırması sonrası en çok merak edilen konu dolar kurunun ne olacağı konusu oldu. Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. 

Youtube kanalı üzerinden bir video yayınlayan ünlü ekonomist Hatice Kolçak, Fed'in faiz kararını değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu. 

"BİZİM İÇİN ÇOK KÖTÜ"

Fed'in 75 baz puanlık fazla bir faiz artırımı yapmasının hem bizim için hem diğer ülkeler için çok kötü olduğunu söyleyen Kolçak, Fed'in bu kararı ile Amerika'da faizlerin , tahvil faizlerinin , mevduat faizlerinin artması ile birlikte doların Amerika'ya gideceği ve gelişmekte olan ülkelerin dolar kaybedeceği, para değerinin düşeceğini söyledi. 

Kolçak açıklamasında dolar kuru ile ile igli, "Doların güçlenmesi ons tarafında zayıflama yaratır. 2000 dolarları bulması onsun çok zor. 

Dolar güçlenecek. Ama bizde şimdi kımıldamıyor kal geldi. Doları tutana aşk olsun. Dünyada çünkü. Bizim hiçbir şey yapmamıza gerek yok. Bakın Euro karşısında güçleniyor. Ama TL karşısında yerinde duruyor. Normalde vereceği tepki 17.50'ler olması lazım. Ama çalışıyoruz. Ama nereye kadar turacağız göreceğiz. Umarım abuk subuk rakamlara gitmesin. Öyle bir kur şoku ile karşı karşıya kalmayız umarım. Ama doların da bir adil değeri var. Enflasyonla boğuşuyoruz. Faiz de arttırmıyoruz. Politika faizini de hatta düşüreceğiz diyoruz. Olması gereken fiyatı bu değil." dedi.

DOLAR 22 LİRADAN FİYATLANIYOR

Kolçak açıklamasında, "Olması gereken enflasyon karşısındaki değeri bu değil. Piyasa her şeyi iğneden ipliğe her şeyi 22 liradan fiyatlıyor. Ama dolar buradan duruyor. Bakalım burada ne kadar tutacağız. 

GRAM ALTIN VE DOLAR YÜKSELİYOR

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 17.29 TL'ye çıktı. Gram altın fiyatı ise 1008 liradan 1014 liraya çıktı.

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

FİNANS7.COM  | ANKARA

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç