Dolar Kurunun 24 TL Olacağı Tarihi Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar Kurunun 24 TL Olacağı Tarihi Açıkladı

Son dakika haberi: Dünya Yazarı Şeref Oğuz, dolar kurunun 24 lira olacağı tarihi açıkladı.

Döviz 21 Tem 2022 13:41 2
Dolar Kurunun 24 TL Olacağı Tarihi Açıkladı

Son dakika Dünya Gazetesi yazarından dolar açıklaması: 24 lira olacak.

Dünya Gazetesi Yazarı Şeref Oğuz bir son dakika açıklamasında buılundu ve dolar kurunun sene başındna bu yana yüzde 30'dan fazla değer kaybettiğini söyledi. Geçmiş verilere bakıldığında dolar kurunun değer kaybının enflasyon kadar olduğu görülürken dolar kurunun gördüğü zirveyi bir daha unutmayacağını ve yeniden bu seviyeleri göreceğini söyledi.

Enflasyon için Merkez bankası'nın yıl sonu tahmini yüzde 70'leri gösterirken buna göre hala yüzde 40 oranında bir değer kaybının gündemde olduğu bildirildi. Şeref Oğuz yaptığı açıklamada dolarda yüzde 40'lık bir değer kaybı ile birlikte doların sene sonunda , normal enflasyona göre 24 lira olacağını söyledi. Ancak Merkez Bankası'nın dolar kuru beklentisi 19 lira.

2022 REKORU GELDİ

Piyasalardan gelen son dakika bilgilerine göre dolar kuru 17 lira 67 kuruş seviyesine kadar çıkarak 2022 yılının rekorunu kırdı. 

TELEVİZYONLARDAN DOLAR GÖSTERGESİ KALKAR

Şeref Oğuz yazısında, "Yakında ekranlardan dolar kuru göstergesi de kalkar mı acaba? Madem kimse bakmıyor diyerek çıkarılır mı? Gelin görün ki siz dolara bakmasanız da dolar gidip gelip size bakıyor hem de daha yüksekten bakıyor. Kredi Risk Primi CDS 900’lerde. Sizce kriz göstergeleri sizin bakıp bakmamanızı dinler mi?" ifadelerini kullandı.

Yazının devamı: https://www.dunya.com/kose-yazisi/lira-yeniden-erimeye-basladi/664121

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Dolar bu yüzden yükseliyor işte. Doların düşeceği tarihi açıklandıdiye haber yaptınız mı bu zamana kadar. Yapmadınız. İnsanlar bu tarz haberleri gördükçe daha çok dolara saldıracak. Çok güzel algı yapılıyor.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asıl bu haberler doları çıkartır artı alınan yanlış karalar bunu daha fazla tetikler. Millet korktuğu için dolar almaya devam ederse dolar 20 bulur. Talep fazla olursa ve arz bunu karşılamazsa doların yükselmesine sebep olur.