Dolar Kuru Sert Yükseldi: Eğer Bu Seviyeyi Geçerse...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar Kuru Sert Yükseldi: Eğer Bu Seviyeyi Geçerse...

Son dakika haberi: Dolar kurunda yükseliş devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre dolar 15.60'ı da geçti.

Döviz 16 Mayıs 2022 13:39 0
Dolar Kuru Sert Yükseldi: Eğer Bu Seviyeyi Geçerse...

DOLARDA YÜKSELİŞ DURDURULAMIYOR.

Piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre dolar kurunda sert yükseliş görüldü. Bundan 2 hafta önce 14.70 TL seviyesinde olan dolar kuru, bu iki haftalık süreç içinde TL karşısında yüzde 6 seviyesinde bir değer kazandı. 

DOLAR KURUNDA SON FİYAT

Dolar kurunda son fiyat açıklandı. Piyasalardan alınan bilgilere göre dolar kuru şu anda 15.63 TL seviyesinde işlem görüyor. İşte dolar kurunda son saatlerde yaşanan değişimin grafiği:

"TL'DEKİ DEĞER KAYBI BİR GEREKLİLİK"

Dööviz kurunda yaşanan artış ve TL'deki değer kaybı hakkında bankacılardan bir değerlendirme geldi. Piyasalar, şu andaki kur politikasını "kamu kontrollü" bir rejim olarak nitelendirmekte. Bankacılar mevcut politikaada Türk Lirası'nda önümüzdeki dönemde işlem göreceği bandı kestirmeye ve bunun sürdürülebilirliğini analiz etmeye çalıştıklarını kamuoyuna duyurdu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın negatif rezervleri ile sürdürülebilirliğini sağlamak adına TL'nin dolar karşısında son dönemlerdeki değer kaybını bir "gereklilik" olarak görüyor. Artış sona erip grafik stabil kaldığında önümüzü görebiliriz açıklaması yapıldı. 

DOLAR KURUNDA KRİZİK SEVİYE : BU SEVİYENİN ÜZERİNE ÇIKARSA...

Dolar kuru ile ilgili değerlendirmede bulunan ekonomistler , dolar kurunda bu seviyelerin gelme nedeninin 14.99 TL eşiğinin geçilmesine dikkatleri çekti. Direnç bölgelerinin birer birer kırıldığını söyleyen ekonomistler, grafiğe bakıldığında 15.73 TL'nin yeni direnç seviyesi olduğuna yer verildi. Bu seviyenin aşılması durumunda dolar kurunda yeni hedefin 17.07 TL olacağına yer verildi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç