Dolar, Gram ve Çeyrek Altın Kritik Seviyeyi Aştı: İşte Yükseliş Nedeni ve Son Fiyatları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar, Gram ve Çeyrek Altın Kritik Seviyeyi Aştı: İşte Yükseliş Nedeni ve Son Fiyatları

Son dakika haberi: Dolar kuru ile altın fiyatlarında yükseliş hızlandı. Gelen son rakamlara göre dolar ile altın kritik bir seviyeyi daha aştı. İşte dolar ve altında yükselişin nedeni.

Altın 8 Haz 2022 09:02 0
Dolar, Gram ve Çeyrek Altın Kritik Seviyeyi Aştı: İşte Yükseliş Nedeni ve Son Fiyatları

Ve gram altın ile dolar kuru bir seviyeyi daha aştı.

Dolar kuru ile gram altında sert yükseliş devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamanın ardındna yükselişe gçeen dolar ile altın fiyatlarında kritik eşikler geldi. Son fiyatlara baktığımızda dolar kurunun 16 lira 90 kuruş seviyesini geride bıraktığı görülürken gram altının 1000 lira sınırının üzerine çıktığı görüldü. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Kabine toplantısndan sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelişmiş ülkelerinin tamamında ödemeler dengesinde ağır sancılar yaşanırken biz hepsinden daha iyi durumundayız. Bu ülkelerin merkez bankası bilançoları neredeyse milli gelirlerin yüzde 40’ına dayandı. Kimse bizden şunu beklemesin; bu iktidar faizi artırmayacaktır; tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz. Benim derdim bu ülkede yatırımcı birinci derecede kamu bankalarıyla buna eğer özel sektör bankaları da dahil olursa düşük faizle sağladığı krediyle yatırıma gitsin." ifadelerini kullandı ve faizlerin indirilmeye devam edileceğini söyledi.

BU AÇIKLAMA SONRASI DOLAR YENİDEN YÜKSELİŞ GEÇTİ

Bu açıklama sonrası 16.44 TL seviyesinde olan dolar kuru dün yüzde 1,5 kadar yükseldi. Bugün de yükseliş devam ediyor. Gelen son verilere göre 1 dolar şu sıralar 16,90 TL seviyesinde. İşte dolar kurunda yaşanan değişimin grafiği:

EURO KURU

Euro kuru da kritik 18 lira seviyesini geride bıraktı. Piyasalardan gelen son verilere göre 1 Euro 18.12 TL seviyesinden işlem görüyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Piyasalarda altın fiytatları hızlı şekilde yükselmeye devam ediyor. Geçen hafta 950 lira olan gram altın şu sıralar 1000 lira seviyesini geride bıraktı. Son rakamlara göre 1 gram altın 1004 TL seviyesinden işlem görüyor. İşte gram altın fiyatı grafiğinde son durum:

ALIŞ FİYATLARI   DEĞİŞİM%

ALTIN/ONS FİYATLARI      1.849,05

ALTIN/GR SPOT FİYATLARI      1.003,96

CUMHURİYET ALTINI FİYATLARI      6.546

ZİYNET ALTINI FİYATLARI      6.545,85

GRAM ALTIN FİYATLARI      1.013,95

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI      1.641,48

YARIM ALTIN FİYATLARI      3.282,96

ATA ALTIN FİYATLARI      6.784,40

14 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATLARI      664,07

22 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATLARI      947,75

GREMSE ALTIN FİYATLARI      16.527,00

ALTIN/ONS TL FİYATI FİYATLARI     31.248

NEDEN YÜKSELİYOR?

Dolar kuru, faizlerin indirilmeye devam edileceği açıklamasından sonra yükselişe geçti. Gram altında da dolar kuru kaynaklı yükseliş görülüyor. Altının ons fiyatında son 1 haftada ciddi bir değşim olmadı. 

BİLİNÇLİ ARTTIRILIYOR

Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı son açıklamada, Aralık ayında olduğu gibi dolarıun bilinçli şekilde arttırıldığını, dolarda operasyon öncesi bu şekilde açıklamalarla doların çıkabileceği en üst seviyelere çıkarılmasının planlandığını söyledi. Geçer yaptığı açıklamada doların 18 liraya doğru gittiğini söyledi ve "Eğer önümüzdeki günlerde agresif bir çıkış olursa, bu önümüzdeki günlerde sayın Cumhurbaşkanının, sayın Bakanın ya da  Merkez Bankasının söylemleri ile ortalık daha da kızdrıılırsa ve 15-20 gün içinde 24-25-26 lira gibi seviyeleri görürsek anlayın yeni bir fon geliyor olabilir. Bu enflasyon korumalı olabilir, süper bono olabilir." dedi.

PARAM VAR NE ALSAM?

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş yayınladığı son videosunda parası olup yatırım yapacaklara önemli uyarılarda ve tavsiyelerde bulundu. İşte o video:

Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç