Dolar 2023'te ne olacak? İki dev şirketten tahmin geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar 2023'te ne olacak? İki dev şirketten tahmin geldi

Bank of America ve BNP Paribas'tan son dakika açıklaması geldi ve 2023 yılı dolar tahminleri paylaşıldı.

Döviz 10 Ocak 2023 11:59 0
Dolar 2023'te ne olacak? İki dev şirketten tahmin geldi

Dolar kurunda 2023 yılı beklentisi açıklandı.

2022 yılında rekor üstüne rekor kıran dolar kurunun 2023 yılı için ilk veriler geçen hafta açıklandı. Açıklanan ABD istihdam verileri ücret enflasyonunun yavaşladığına işaret etti ve bu da dolar kuru -üzerinde bir baskı oluşturmaya başladı. 2023 yılı dolar seyri açısından önemli olan bu veri sonrası 2 kurumdan dolar beklentisi geldi. İşte Bank of America ve BNP Paribas stratejistlerinden gelen dolar kuru tahminleri.

Bank of America tarafından yayınlanan tahmine göre değer kayıplarının bir kısmının yılın ilk çeyreğinde telafi edileceğini söyledi. Yılın ilk çeyreğinde yükselecek dolar kurunun daha sonra rahatlayacağını ve yükselişin uzun soluklu olmayacağına yer verildi.

BofA Stratejisti Athanasios Vamvakidis tarafından yayınlanan nota baktığımızda dolarda son dönemlerde satış baskısının olduğunu ve bu baskının aşırıya kaçtığını söyleyerek, "Dolarda son dönemde yaşanan satış baskısı aşırıya kaçtı. Euro/Dolar ’ın ilk çeyrekte pariteye gerilemesini, sonrasında ise yeniden yükselmesini bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Değerlendirmeye göre yapışkan enflasyon ve resesyonun merkez bankalarının para politikalarını sıkı tutmaya devam edebileceğine yer verildi. Yatırımcıların risk alma iştahını azaltacak bu durum nedeniyle doların ilk aşamada destekleneceğini , yılın ilk çeyreğinden sonra ise dolarda kötümser bir hava beklendiğini, Euro Dolar için yıl sonu beklentisinin 1.10 olduğunu söyledi.

Önceki gün 2023 görünüm raporu yayımlayan BNP Paribas ekonomistleri de buna benzer bir tahminde bulundu ve doların kısa vadede yükseleceğini, uzun vadede ise düşlüşün beklendini, yılın ilk çeyreğinden sonra düşüş görüleceğini bildirdi.

DOLAR KAÇ TL?

Gelen son dakika bilgilerine göre dolar 18.77 TL seviyesinde.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç