Dayakçı Kocasını Öldüren Kadının Beraat Kararı Bozuldu: 15 Yıl Verildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dayakçı Kocasını Öldüren Kadının Beraat Kararı Bozuldu: 15 Yıl Verildi

Kocaeli2de kendisini feci şekilde döven eşini öldüren kadın hakkında verilen beraat kararı bozuldu ve kadın 15 yıl hapse çarptırıldı.

Son Dakika 7 Nisan 2022 20:25 0
Dayakçı Kocasını Öldüren Kadının Beraat Kararı Bozuldu: 15 Yıl Verildi

Kendisini döven kocasını öldüren kadın, ilk mahkemede beraat etti. Beraat kararı bozuldu ve ikinci yargılamada kadın hakkında 15 yıl hapis cezası verildi.


Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde meydana gelen olayda , İlçede yaşamakta olan Damla Kutulu isimli kadın, 2015 yılında şiddet gördüğü eşi Fikret Kutulu isimli kişinin kafasına piknik tüpü ile vurdu. Kocasının kafasına piknik tüpü ile vuran kadın, daha sonra onu 14 yerinden bıçakladı ve Fikret Kutulu olay yerinde hayatını kaybetmişti.


Olayın ardından polis ve sağlık ekipleri bölgeye gelmiş ve Fikret Kutulu'nun hayatını kaybettiği tespit edilmişti. Gözaltına alınan Damla Kutulu, cinayetin ardından görülen davada meşru müdafa kapsamında değerlendirildi ve beraat etti. Karar Yargıtay'a taşındı. Bu karar Yargıtay'dan döndü. Yargıtay, dosyayı bozup yeniden yargılama talep etti ve dosya yerel mahkemeye geri gönderildi.


Bunun üzerine Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde Damla Kutulu hakkında yeniden yargılama işlemi başladı. Tutuksuz olarak yargılanan kadın ve avukatı duruşmaya katılırken Kutulu'ya son savunması soruldu. Kadın son savunmasında, "Ben kızlarımın hayatını düşünüyorum. Bana sahip çıkacak hiç kimsem yoktu. Ailem evliliğim sırasında şiddet gördüğüm halde beni kocamın evine geri gönderdi. Beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı ve amacının kesinlikle onu öldürmek olmadığını söyledi. Kocasının kendisini öldüreceğinden korktuğunu söyleyen kadın, olay günü onun kendisini feci bir şekilde dövdüğünü, kendisini öldüreceğini söylediğini aktardı. Kadın, kendi ve çocuklarının hayatından endişe duyduğunu söyledi.


Son savunma sonrası mahkeme heyeti kararını açıkladı. Açıklanan karara göre Damla Kutulu ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Tahrik ve iyi hal indirimi uygulandı ve Kutulu'ya 15 yıl hapis cezası verildi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç