Dar Gelirli Çocuklu Ailelere Ayda 1650 TL Destek: İşte e Devlet Başvuru Linki
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dar Gelirli Çocuklu Ailelere Ayda 1650 TL Destek: İşte e Devlet Başvuru Linki

Dar gelirli vatandaşlara yapılacak destek ödemesi hakkında açıklama geldi. Açıklamada çocuklu durumu kötü ailelere 1650 TL destek ödemesi yapılacağı öğrenildi.

Haberler 29 Haz 2022 12:21 0
Dar Gelirli Çocuklu Ailelere Ayda 1650 TL Destek: İşte e Devlet Başvuru Linki

Aile Destek Paketi'nden sonra bir açıklama daha.

Türkiye Aile Destek Paketi Başvurusu geçen gün başladı. Pazartesi başlayan başvurulara rekor sayıda kişi başvuru yaptı. Başvurusunu yapanlar , daha sonra sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. Söz konusu program kapsamında dar gelirli vatandaşlara 600 liraya kadar aylık destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Programın detayları ve başvuru için Tıklayın

DAR GELİRLİ ÇOCUKLU AİLELERE 

Çocuğu olan dar gelirli ailelere yapılacak söz konusu destek için Aile Bakanlığı, "Bu hizmeti kullanarak, ekonomik yoksulluk içinde olup da çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken aileler, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici veya belirlenecek süreler için verilen ekonomik destek talepleri için ön başvuruda bulunabilirler. Bu hizmetten yararlandırılan çocukların durumları en geç üçer aylık süreler ile izlenmektedir. İzlemelerde hizmetin devamı veya sonlandırılması değerlendirilmektedir." ifadelerini kullandı. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık başvuru şartlarını şu şekilde açıkladı:

1) Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

2) Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

3) Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

4) Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları,

AİLE GELİRLERİ ÖNEMLİ KRİTER

Söz konusu destek programı kapsamında bir değerlendirme yapılır ve ailenin durumuna bakılır. Dar gelirli olduğu, geçimini sağlayamayacak kadar kötü durumda olduğu belirlenen ailelere ayda 1650 TL ödeme yapılır. Konu ile ilgili Bakan Derya Yanık'ın açıklaması şu şekilde:

BAŞVURULAR E DEVLET KAPISINDAN

Söz konusu destek ödemesi için başvurular e Devlet kapısı üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyenlerin aşağıdaki sayfaya giderek müracaatını yapması gerekmektedir:

Linke tıklayın. Açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA yazan kısma tıklayın. Daha sonra karşınıza e devlet girişi ekranı çıkacak. Burada kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki sayfa çıkacak.

Bu sayfada, resimde gösterdiğimiz gibi sağ üst köşede bulunan YENİ BAŞVURU yazan yere tıklayın. Sonra karşınıza başvuru sayfası çıkacak. Bu sayfada aşağıda okudum onaylıyorum kutucuklarını işaretleyip sizden istenen bilgileri eksiksiz şekilde girin.

Başvurunuz tamamlandıktan sonra bakanlık tarafından değerlendirmeye alınacak. Değerlendirme sonucu olumlu çıkması durumunda ayda 1650 liralık SED ödemesinden faydalanabileceksiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç