Cumhurbaşkanı KYK Yurt Ücretlerini Açıkladı 2022 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı KYK Yurt Ücretlerini Açıkladı 2022 2023

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında KYK yurt ücretlerine zam yapılmayacağını söyledi.

Son Dakika 14 Eylül 2022 18:16 0
Cumhurbaşkanı KYK Yurt Ücretlerini Açıkladı 2022 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurt ücretlerine zam yapılmayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , KYK yurt ücretlerine değindi ve pandemi döneminde yurt ücretlerine zam yapılmadığını söyledi. Erdoğan bir müjde daha vermek istiyorum dedi ve açılamasında "250 ile 450 lira arasındaki yurt ücretlerinde değişiklik yapılmayacak." ifadelerini kullandı.

KYK BURS VE BESLENME YARDIMI

"Bugün başvuran her öğrencimize ya kredi ya burs veriyoruz. 2002'de, burası çok önemli. 2002'de sadece 45 lira olan burs, kredi tutarını biz her yıl arttrııyoruz. Lisansa 850, yüksek lisans öğrencilerine 1700 lira, doktora öğrencilerine 2550 lira kredi veya burs veriyoruz. Bunun yanında yurtlarda kalan öğrencilere 750 lira yemek desteği veriyoruz. Yılbaşında kredi burs ve beslenme yardımı paralarını günün ihtiyaçlarına göre yeniden belirleyeceğiz.  Hem yurt hem burs imkanlarını genişletmeyi sürdüreceğiz. Enfalsyon karşısında gençlere yeni destekler sağlıyoruz. Temmuz'da kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı ya da faiz uygulaması olmaksızın geri ödeme alacağız. Bu uygulamadan halen ödeme alan öğrenciler olmak üzere herkes yaarlanabilecek. Böylece kredi geri ödemelerinde 26 milyar liradan fazla yükü gençlerimizin üzerinden kaldırdık.

Ekim ayında meclis açıldıktan sonra yapılacak kanuni düzenleme ile mezun olup 1 milyon 49 bin , kredi almış henüz mezun olmamış 812 bin geri ödemesi vergi dairelerince takip edilen 1 milyon 295 bin yani toplamda 3 milyondan fazla gencin kredi geri ödemeleri sorununu oırtadan kaldırıyoruz. Önümüzdeki yıldan sonra kredi alanlar sadece aldıklarını geri ödeyecek."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç