Cumhurbaşkanı İmzaladı: Hastanelere 39 Bin Personel Alımı Yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı İmzaladı: Hastanelere 39 Bin Personel Alımı Yapılacak

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan kararda hastanelere 39 bin personel alımı yapılacağı görüldü.

Resmi Gazete Haberleri 6 Ara 2022 09:19 5
Cumhurbaşkanı İmzaladı: Hastanelere 39 Bin Personel Alımı Yapılacak

Sağlık Bakanlığı'ndan 27 bin ve 10 bin personel alımı açıklaması.

6 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan son dakika açıklamasında 2023 yılında yapılacak personel alımlarına yer verildi. Sağlık Bakanlığı bünyesine yapılacak personel alımı için Resmi Gazete'de yayımlanan açıklamaya baktığımızda 39 bine yakın kadronun olduğu görüldü. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda detaylara yer verdik.

6 Aralık tarihli , 32035 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde ve Hizmet Dallarında Sağlık Hizmetlerinin Etkili ve Verimli Bir Şekilde Yürütülebilmesi Amacıyla Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdam Edilecek Hizmet Birimlerinin, 2023 Yılında Uygulanmak Üzere Tespit Edilmesi Hakkında Karar'a göre personel eksikliği yaşanan yerlerde istihdam etmek üzere 27 bin personel alımı yapılacağına yer verildi. Söz konusu alımda kadrolar şu şekilde verildi:

"Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin 2023 yılında uygulanmak üzere ekli listede belirtildiği şekilde tespit edilmesine 10/7/2003 tarihli 4924 sayılı kanunun 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir."

10 BİN 989 KADRO AÇIKLANDI

Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı bünyesinde 10 bin 989 kadroda değişiklik yapıldı ve yapılacak kurum içi ve açıktan atamalarda yeni kadrolara şu şekilde yer verildi:

Soldaki kadrolar iptal edilen, sağda yazan kadrolar ise yeni alım yapılacak kadrolar oldu:

Kadın erkek adaylar bu sayfada >>>Bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

İLAN NE ZAMAN?

Personel alımı ilanları için bir tarih verilmedi. Şimdi 42 bin 500 personel ve işçi alımı başvuruları alındı sonuçları bekleniyor. Personel sonuçları önümüzdeki 10 gün içinde, işçi alımı sonuçları ise 28 Aralık'ta belli olacak. Bu nedenle yeni alımların 2023 yılının ilk çeyreğinde yapılması bekleniyor. 2023 yılının ilk günlerinde bir 42 bin 500 personel ataması daha yapılacak ve 85 bin personel alımı tamamlanmış olacak. İlanlar gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hasta ve Yaşlı Bakımı alanında neden alım yok..
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Diğer ön lisans mezunlarda girsin artık bu ne ya
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
güvenlik görevlisi alımı var mı acaba ve yaş sınırı koyuyorlar ay farkıyla kaçırıyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
basvurular nerden yapiliyo
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ilanlar geliyor ama yaş sınırı var neden var 42 yaş iş göremez mi çok saçma bence yaş sınırı kaldırılsın kendine güvenen zaten başvuru yapar