Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz Suriyeliler İçin 250 Bin Konut Yapmak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz Suriyeliler İçin 250 Bin Konut Yapmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son açıklamada Suriyeliler için yapılan evlere ve geri dönecek Suriyeli sayısına değindi.

Emlak 20 Tem 2022 15:20 6
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz Suriyeliler İçin 250 Bin Konut Yapmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: 1 milyon Suriyelinin dönmesi için 250 bin konut yapılacak.

Tahran Zirvesi dönüşü basın mensuplarının sorulaırnı yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mülteci krizine değindi.

Gazetecilerin, "İran-Türkiye sınırı özellikle Afganistan’dan gelen kaçak göçmenlerle ilgili olarak sık sık gündeme geliyor. Bu konuda önemli sayıda insan kaçakçılığı var. İran’ın insan kaçakçılığıyla mücadele konusunda Türkiye’ye yeterli desteği verdiğini düşünüyor musunuz? Bir de TBMM’nin göç ve uyum konusunda bir araştırması var. Bu araştırmada İran güvenlik güçlerinin insan kaçakçılıklarına destek verdiğine dair ifadeler yer alıyordu. Görüşmelerinizde bu konu hiç gündeme geldi mi?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde yanıt verdi:

"Geldi. Fakat şunu bir defa bilelim ki Afganistan’dan gelen mülteciler hususunda İran’ın ciddi sıkıntısı var. Sayın Reisi bunları açık net anlattı. Tabii kolay değil. Kamp noktasında hazırlıkları var mı yok mu diye baktığımızda yok. Yani biz şu anda mesela Suriye’nin kuzeyinde briket evler yapıyoruz. Bizim bu yaptığımız briket evlerle de hedefimiz en az 1 milyon Suriyeli mülteciyi tekrar kendi topraklarına geri döndürmek. Şu an itibarıyla da konut sayıları her geçen gün artıyor ve bunu STK’larla hep birlikte yapıyoruz. Ama bunu özellikle söylüyorum; ne Avrupa Birliğinden ne şuradan ne buradan en ufak bir destek alarak değil, bizim kendi sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yapıyoruz. AFAD’ın koordinesinde bunu sürdürüyoruz. Hedefimiz de inşallah burada 250 bin konut yaparsak, biz cebren değil, gönüllü olarak geri dönüşü inşallah 1 milyonun üzerine çıkarırız. Ve o ucube çadırlar içerisinde yağmurda, çamurda anne babaları, çoluk çocukları inşallah kötü şartlarda görmeyiz."

250 BİN KONUT YAPILACAK

Cumhurbaşkanı , 1 milyon Suriyelinin cebren değil, kendi istekleri ile bölgeye gitmesi için STK'lar ile birlikte 250 bin konut yapıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konutların yapımında Avrupa Birliği ya da diğer yerlerden destek gelmediğini söyledi. Evlerin Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları tarafından yapıldığını söyledi.

Son dakika haberlerinden, finans konut haberlerinden , emlak haberlerinden haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamamızı indirin takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kendi vatandaşın kan ağlıyor önceliği kendi vatandaşına ver
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sen ilk önce kende vatandaşların için ev yap
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vay be ülkede suriyelere ev yapılıyor diye baska milleten isyan etmis Türklerin ev alacak parasi yok adamlar kendi ulkesi disindaki ulkeye kafa tutuyor.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Neden sadece suriyeliler? Diğer yabancı vatandaşlar insan değil mi ? Mesela africa insanları gidip yaşadığı evler ve şartları gördünüz mü? Yüksek kira dolapları boş. Kuru ekmek yiyenler var. Neden onlara yardım edilmiyor. İş imkanı Neden verilmiyor. Siyah olunca Neden İş bulmakta ve işe alınmakta zorluk çekiyorlar? Soruyorum size
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Neden sadece Suriyeliler ? Biz türklere ucuza toki yapılıyor ama peşinat bile veremiyoruz. Siz suruyelilere konut yapıyorsunuz. Bir hanede tek kişi çalışıyorsa nasıl ev alabilir soruyorum size??¿??