Cumhurbaşkanı Erdoğan: 239 Milyar TL'lik Alacağa Af Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 239 Milyar TL'lik Alacağa Af Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son açıklamada , vazgeçilen vergi alacaklarına değindi ve bu sene alınmayacak vergi tutarlarına değindi.

Ekonomi 16 Haz 2022 16:17 46
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 239 Milyar TL'lik Alacağa Af Geliyor

Erdoğan açıkladı: 239 milyar liralık alacağımızdan vazgeçiyoruz.

AK Parti İl Başkanları Toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada önemli ifadeler kullandı. Erdoğan yaptığı açıklamada desteklere , aflara, vergi indirimlerine değindi ve seçim talimatlarını sıraladı. 

"GEÇİM SIKINTISI OLABİLİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında vatandaşların geçim sıkıntısına değindi ve "Bugün insanlarımızın geçim sıkıntısı meselesi olabilir. Bugün insanlarımızın hayat pahalılığı yükü altında zorlandıklarını biz de tespit ediyoruz. Şunu bilmemiz lazım ki dünya nasıl bir girdaptan geçiyor. Tüm bunlarla beraber şu anda AK Parti iktidarı olarak biz ülkenin milletimizin bilhassa da evlatlarımızın geleceğini tehlikeye atacak gerekçeler değil. Tıpkı geçen 20 yıldaki eser ve hizmetler gibi aldığımız ve alacağımız tedbirlerle İnsanımızı geçim sıkıntısından kurtaracak olan da, enflasyonu düşürecek olan da 2008'de olduğu gibi, herkesi iş ve aş sahibi olmasını sağlayacak olan da, ülkemizi hak ettiği aydınlık yarınlara ulaştıracak olan da biziz." dedi.

"KRİZ DERİNLEŞEREK DEVAM EDİYOR"

İnsanlık son 2,5 yıldır tarihinin en ciddi krizlerinden birini yaşıyor. Salgın sonrası başlayan kriz derinleşererk devam ediyor. Ticaret aylar boyunca durma noktasına geldi. İşte son olarak Fed'in attığı adımı gördünüz. Niye attı. Düşünün. Amerika'da böyle bir adımın atılması sıradan bir olay değil. Vakitlice aldığımız tedbirler sayesinde hiçbir vatandaşımızı sahipsiz çaresiz bırakmadık."

İSTİHDAM ARTIYOR

Vatandaşlara verilen desteklere değinen Cumhurbaşkanı, "Destek ve teşvik paketlerimizle her kesimden insanımızın yanında olduk. Muhalefetin baskılarına rağmen ekonomide kontak kapatmadığımız gibi şartları zorlamak pahasına üretimi sürdürdük. İstihdam da önemli bir ivme yakaladı. Sanayi, turizm ve üretimin çarkları döndükçe istihdam artıyor.

Birçok ülke sıkıntı yaşarken biz salgın öncesi dönemi geçerek 30.4 milyonu aştık. " dedi.

KONUT DOĞALGAZINDA

Konutlara verilen doğalgazda ciddi bir sübvansiyon yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya Ukrayna savaşı ile tarihi zirveleri zorlayan petrol doğalgaz ve emtia fiyatylarının yol açtığı sıkıntılarda vatandaşlarımızın yanındayız. Bu kapsamda vergi indirimlerinden hibelere, sosyal destek paketlerine, elektrik ve doğalgazda sübvansiyona kadar çok sayıda adım attık. Vatandaşın yükünü hafifletmek için konutlarda kullanılan doğalgazın fiyatında yüzde 82'ye varan sübvansiyon sağladık. " dedi. 

"239 MİLYARLIK ALACAKTAN VAZGEÇİLİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasının devamında , "Geçen sene 154 milyar vergi gelirinden vazgeçtik. 2022 yılında bu rakam 239 milyar liraya çıkacak." dedi.

Bunlardan sonuncusu GSS borçlarına af gelmesi. GSS borçları, şimdi mecliste bulunan düzenleme ile 5 bin liraya kadar silinecek. 5 bin liranın üstünde GSS borcu olanlar da yarısını ödeyince kalan yarısı silinecek. Borcunun yarısı 5 bin liradan fazla olanların borcunun 5 bin lirasının üzerini ödeyenlerin 5 bin lira borcu silinecek.

AF BEKLENİYOR

Vatandaşlar, devletin vazgeçtiği alacaklarına KYK borçlarının , vergi aflarının da eklenmesini istiyor. Siz hangi borçlara af gelmesini istiyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (46)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yeniden vergi yapılandırması
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vergi affı matrah artırımı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
KYK
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kyk
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vergi affı