Cumhurbaşkanı Asgari Ücret Zammına Evet de Demedi Hayır da Demedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Asgari Ücret Zammına Evet de Demedi Hayır da Demedi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk İş Genel Başkanı Atalay arasındaki görüşmenin detayları aktarıldı.

Haberler 24 Haz 2022 09:50 0
Cumhurbaşkanı Asgari Ücret Zammına Evet de Demedi Hayır da Demedi

Erdoğan var da demedi yok da demedi.

Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk İş Başkanı Ergün Atalay arasındaki görüşmenin detaylarını açıkladı.

Bugünkü köşesinde asgari ücret üzerine yapılan görüşmenin ayrıntılarını veren Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete zam konusundaki görüşleri dikkatle dinlediğini, notlarına aldığını ve her şeyin farkında olduklarını söylediği aktarıldı. 

VAR DA DEMEDİ YOK DA DEMEDİ

Türk İş Başkanı Ergün Atalay'ın asgari ücret konusundaki taleplerini dinleyen, vatandaşların durumunu ondan dinleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda bir çalışmamız var dediği öğrenildi. 

Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a,  "Bir an evvel asgari ücretliye, işçi emeklisine, dar sabit gelirliye, işsize düzenleme gerekiyor; nefes alacakları, onlara oksijen olacak bir düzenleme lazım" ifadelerini aktardı ve artık vatandaşların tahammül ile taakatlerinin kalmadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Artık tahammül kalmadı... Zam yapıp enflasyon da böyle artmaya devam ederse zam yapmanın da manası olmaz. Enflasyonla mücadele mutlaka şart. Tahammül kalmadı. İktidar ve muhalefet enflasyonla birlikte mücadele etsin. Sonra sandıkta kim kime istiyorsa oy versin. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması için bakanın çağrıda bulunması yeterli.

Ok yaydan çıktı. Bir iyileştirme yapmak zorundalar. Yapmazlarsa aralık ayına kadar ne asgari ücretli tahammül eder ne de hükümet."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücrete ek zamma Var da demediği Yok da demediği aktarıldı.

YÜZDE 17 ZAM MASADA

Asgari ücrete ek zammın vergilerden olacağı, 750 liralık vergi kesintisinin artık yapılmayarak vatandaşlara verileceği ve 5004 liraya çıkacağı belirtildi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç