CTe idare memuru öğrencisi alımı nedir, ne iş yaparlar? İşte maaşı ve görevleri 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

CTe idare memuru öğrencisi alımı nedir, ne iş yaparlar? İşte maaşı ve görevleri 2024

CTE idare memuru öğrenci alımı hakkında son dakika açıklaması geldi ve detaylara yer verildi. Peki idare memuru nedir, ne iş yapar?

CTe idare memuru öğrencisi alımı nedir, ne iş yaparlar? İşte maaşı ve görevleri 2024

CTE idare memuru alımı yapacak. Peki idare memuru öğrencisi nedir? İdare memuru ne iş yapar? Maaşı ne kadar 2024?

Adalet Bakanlığı CTE tarafından yapılan son dakika açıklamasında 50 idare memuru öğrenci alımı yapılacağına yer verildi. İlana göz attığımızda başvuruların Haziran sonundab şalayacağı görülürken adaylar, idare memuru kadrosunun ne olduğunu, ne iş yaptığını araştırmaya başladı.

CTE 2024 yılı idare memuru öğrencisi alımı ilanına gitmek için TIKLAYIN

Konu ile ilgili CTE'den bir son dakika açıklaması geldi.

Gelen açıklamada Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü şu bilgileri paylaştı:

İdare memuru, ceza infaz kurumlarında cezaevi müdürü ve cezaevi ikinci müdüründen sonra gelen yönetici personeldir. İdare memuru, amirlerinin gözetimi ve denetiminde yöneticilikte yetiştirilmek amacıyla kurum yönetim organizasyonu içerisinde kendisine ilgili mevzuatta verilen görevleri yapmaktadır.

İdare Memuru Öğrencisi nedir:

İdare Memuru Öğrencisi Alım İlanı kapsamında Adayların KPSS P3 puan türü esas alınmak suretiyle ilan edilen kadro sayısının beş katı aday en yüksek puandan başlamak suretiyle sözlü sınav ve mülakata tabi tutulur. Sözlü sınav ve mülakatta asil olarak başarılı olan adaylar; Ankara, İstanbul, Denizli, Kahramanmaraş ve Erzurum personel eğitim merkezilerinden birinde veya bir kaçında 3 aylık teorik ve ikamet ettikleri yere yakın ceza infaz kurumlarında 2 aylık uygulamalı eğitim olmak üzere en az 5 aylık bir eğitime tabi tutulur. Eğitim sonunda yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar sınav puanları dikkate alınmak suretiyle idare memuru ihtiyacı bulunan ceza infaz kurumlarına tercihleri doğrultusunda puan üstünlüğü esasına göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak aday idare memuru olarak atanırlar,  yaklaşık 1 yıllık aday memurluk sürecini tamamlayanların asil olarak atamaları yapılır. İdare memuru öğrencileri 5 aylık eğitim sürecinde aylık olarak yaklaşık 600 TL öğrenci harçlığı almaktadırlar. Eğitim süresi içinde yemek ve barınma ihtiyaçları eğitim merkezleri tarafından karşılanmaktadır. 

Maaşı ne kadar?

Ceza infaz kurumunda görev yapan personel fiili hizmet zammından yararlandığı için 2,5 yıl erken emekli olmakta ve 2,5 yılda fazla çalışmış gibi emeklilik tazminatından yararlanmaktadır.  İdare memurlarının görevleri süresince ve emeklilikte silah taşıma hakkı da bulunmaktadır. Ceza infaz kurumlarında yönetici personel olarak görev yapacak idare memurları memurları ceza infaz kurumu yerleşkesi içinde bulunan kurum lojmanlarından boş lojman olması halinde yararlanabilmektedir. Yine ceza infaz kurumu yerleşkesi içinde yer alan sosyal tesislerden ve satış mağazalarından yararlanabildiği gibi yerleşke içinde kreş olması durumunda çocukları da kreşten yararlanabilmektedir. Bazı ceza infaz kurumu yerleşkeleri içinde ilköğretim ve lise düzeyende okullarda bulunmaktadır.

Ceza infaz kurumları iş yurdu yönetiminde de görevde alabilen idare memurları iş yurdu faaliyetlerinden elde edilen gelirler doğrultusunda yıllık olarak kar payı alabilmektedir. 

Ceza infaz kurumunda görevli personel kuruma geliş ve gidişlerde servis imkânından da faydalanmaktadır.

Hizmet öncesi eğitime tabi tutulan idare memurları iki yıl zorunlu görev süresine tabidir. İdare memurları aday memur olarak göreve başladıklarından adaylık süresince (en az bir yıl) kurum içi naklen tayin talebinde bulunamazlar. Eş, sağlık ve can güvenliği gibi mazerete dayalı tayin taleplerini göreve başladıktan bir yıl sonra NAS üzerinden iletebilirler. İsteğe bağlı tayin talepleri de görev yaptıkları bölge ve ceza infaz kurumu türüne göre kazandıkları puanlar esas alınarak yine NAS üzerinden alınmaktadır. Tayin taleplerinin değerlendirilmesinde; puan üstünlüğü, hizmetin gerekleri ve personel ihtiyacı dikkate alınmaktadır.  

Tüm detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç