Çıraklık düzenlemesi geliyor: Peki 1999 ve 2008 arası sigortalı olanlar erken emekli olacak mı son dakika!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çıraklık düzenlemesi geliyor: Peki 1999 ve 2008 arası sigortalı olanlar erken emekli olacak mı son dakika!

Çıraklık düzenlemesi gündeme gelecek. Peki staj ve 1999 2008 arası sigorta girişi olanlar için erken emeklilik gelecek mi?

Emekli Haberleri 25 Mayıs 2023 00:58 92
Çıraklık düzenlemesi geliyor: Peki 1999 ve 2008 arası sigortalı olanlar erken emekli olacak mı son dakika!

Staj yok, çıraklık süresi konusunda çalışma var. Peki 1999 2008 arasında sigortalı olanlar için erken emeklilik olacak mı? Son dakika açıklaması.

Bilindiği üzere geçen aylarda emeklilikte yaşa takılanlar yasası çıktı. Çıkan yasa, deprem nedeniyle biraz gecikse de yürürlüğe girdi ve EYT'lilerin emeklilik başvuruları alınmaya başladı8. Emeklilik başvurularının alınmasından sonra maaşlar bağlanmaya başlandı. EYT'lilere emeklilik gelmesi sonrası EYT'li olmayı çok az ssüre ile kaçıran vatandaşlar, sigortalılık süresinin değişmesini istedi. Peki 1999 ile 2008 arasında sigortalılık bağlangıcı olanlara erken emeklilik gelecek mi?

ÇIRAKLIK GÜNDEMDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçen gün yaptığı açıklamada staj ve çıraklık sorusuna yanıt verdi. Bakan, staj konusunun gündemde olmadığını söylerken çıraklık konusunun gündeme gelebileceğini, bu konuda çalışma yapılabileceğini söyledi.

1999 2008 ARASI SİGORTA GİRİŞLİLERE ERKEN EMEKLİLİK VAR MI?

En merak edilen konu ise bu oldu. Bu konuda Bakan Vedat Bilgin'den açıklama geldi ve Bakan, sigortalılık süresinin geri alınması gibi bir durum söz konusu olmadığını, EYT'nin 9 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanları kapsayacağı, bu tarihten sonra sigorta girişi olanların EYT kapsamında olmayacağını söyledi. Sizce olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

EYT'de değişiklik, sigorta değişikliği açıklaması geldiğinde bildirimle haberdar olmak istiyorsanız uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (92)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bu adeletsizligi kabul etmek münkün degil kademeli olarak geciş bu sistemda sartti bukadar sert bir gecic adeletsizligin doruk noktasidir bunun bir an önce giderilmesi lazim
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Dağdan inene devlet kapısında iş verdiniz..bizler yillarca snavlara tabi tutulduk.. sonuç yine hüsran artık staj mağduru olarak bizlerde üvey baba istemiyoruz.. herşeyin bir başlangıcı olduğu gibi sonuda olur.. Allah var gam yok siz rahat edin biz yillarca sizlere oy vermiş insanlar olarak yine dimdik duracağız ama sizler o koltuklara geldiginiz gibi gideceğiniz zamaninizda olacak.. başınızı yaptığınıza koydugunuz zaman huzurunuz olmaz diyorum..
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Çıraklık sayılıyor staj sayılmıyor staj hukuk ve sağlıkçılar da sayılıyor borclanma yapabiliyor ayni zamanda kadınlar içinde aynı düzenlemeyi getirdiniz peki erkekler insan degilmiydi..sonrada kalkıp meslek liselerine talep düştü diyorsunuz fakat buna esneklik geyirmiyorsunuz.. böyle bişey kabul edilemez..stajda patronun kim olduğunu söyle kabul edelim diyorsunuz stajda patron devlettir neye göre hangi bütçeye göre staj yapanlara maaş odediniz zamanın velilerini staj adı altinda sigorta numarası vererek kandirdiniz velilerde oglumuz kızımız artık sigortalı diye seviniyorlardi.ondan sonra kalkmış staj mağduru diye bişey yok diyorsunuz yok böyle bir açıklama biz her zaman devletimiz için yaşadık varolduk simdi devletinde babaligini yerine getirsin.. çıraklık tamamda staja yok deyip üvey evlat muamelesi yapiyorsunuz yazıklar olsun.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
sosyal güvenlik sistemimiz tepeden tırnağa adaletsiz,adaletsiz,adaletsiz...her şey kanun değildir,Ya Rabbim işimiz sana kaldı,bu işi adilane halledecek birini ver.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ekim 1999 girisliyim ve eyt yi 1 ay ile kaçırdım. Benden 1 ay önce sigortalı olanlar emekli olurken, ben 17 yıl sonra emekli olucam. Sizce bu ne kadar adil?