CHP'li İsim, Partinin 2023 Seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

CHP'li İsim, Partinin 2023 Seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı

Son dakika haberi: Cumhuriyet Halk Partisi eski Milletvekili Barış Yarkadaş, partinin seçimlerdeki adayı hakkında konuştu.

Siyaset 28 Nisan 2022 13:24 5
CHP'li İsim, Partinin 2023 Seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı

CHP'li isim, Cumhurbaşkanı adayı için isim verdi.

Gazeteci, siyasetçi ve yazar ve Haziran 2015 ile Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili olan Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklamasında bulundu. Yarkadaş yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2022 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı meselesine değindi.

 

DEVA PARTİSİ KENDİ ADIYLA GİRECEK

Dün bir açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2023 yılında yapılacak seçimlere kendi pati isimleri ile gireceklerini söyledi. 6'lı ittifaktan ayrılma açıklaması anlamına gelen bu açıklamasında Babacan, 6'lı masada alınan kararların arkasında olduklarını, üzerinde uzlaşı sağlanan konularda işbirliğinin devam edeceğini söyledi. 

 

CHP'Lİ İSİM AÇIKLADI: ADAY KILIÇDAROĞLU

CHP eski Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş yaptığı son dakika açıklamasında CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olacağını söyledi. Yarkadaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Pazartesi sabahı tv100 ’de söylemiştim. Salı günü ise Kılıçdaroğlu’ndan net mesaj geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Haziran ayının sonlarına doğru Cumhurbaşkanlığı adaylığını “resmî olarak’ açıklarsa şaşırmayın. Kılıçdaroğlu güçlü bir sloganla çıkar ve yürüyüşünü başlatır." ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

CHP Lideri grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Yol arkadaşlarım bütün yol arkadaşlarımıza sesleniyorum size de bir çift lafım var bu engerekler ve çiyanlarla çatışma ne kadar sert olursa zafer de o kadar yakın ve görkemli olacaktır. Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Bu millete çetelere boyun eğdirmeyeceğiz. Ben o yoksulluğa mahkum edilen çocuklar için mücadele edeceğim. Ya bana katılın ya da şimdi şu anda yolumdan çekilin. Açık ve net söylüyorum" demişti.

 

Bu açıklamalar , Kılıçdaroğlu'nun aday olmak istediği yönünde yorumlandı.

 

İTTİFAK İTİRAZ ETMEDİ

Cumhuriyet Gazetesinin son dakika olarak aktardığı habere göre 6'lı masada Kılıçdaorğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına itiraz eden isim olmadığı belirtildi. 

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mansur Yavaş olmadigi taktirde #oymoyyok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
CHP aklını başına alıp üstündeki kara lekeleri silmesi için Kılıçdaroğlu'na siyaseti biraktirip yeni bir başkan seçmeli bu sayede halkın gözünde net bir oy alabilir mimlenmis bir genel başkanın aday edilmesi boş işler kategorisine girer bence yol yakınken bu sevdadan caz geçip yeni bir başkan ve yeni bir kadro ile devam edilmeli hepimiz artık akp yönetiminin değişmesini istiyoruz ama Kılıçdaroğlu yanlıştır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hepsi boş Mansurmus ekomus vallaha ben bizzat gördüm izledim öyle hırsızlar teröre destek verirler gizli çakma ukuculer bide
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Masunsur olmalı halkın nabzını tuttular mi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mansur yavaş olmalı Kılıçdaroğlu değil