CHP, Asgari Ücrete Ek Zam İçin Teklifini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

CHP, Asgari Ücrete Ek Zam İçin Teklifini Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nden asgari ücrete ek zam konusunda son dakika açıklaması geldi. Veli Ağbaba, yüzde 22 zam beklediklerini söyledi.

Siyaset 11 Mayıs 2022 13:41 3
CHP, Asgari Ücrete Ek Zam İçin Teklifini Açıkladı

Asgari ücrete ek zamda CHP teklifini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden son dakika açıklaması geldi. Son günlerde gelen asgari ücrete ek zam meselesine değinen CHP, kendi tekliflerini açıkladı ve asgari ücrete Temmuz ayında yüzde 22 'lik zam yapılmasını istedi. 

KABİNE SONRASI EK ZAM İÇİN KAPI ARALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan geçen gün kabine toplantısından sonra bir açıklama yaptı ve çalışanlar ile emeklilere yeni bir düzenleme geleceğini söyleyerek, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışlarıyla dar gelirlerinin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz" dedi.

Bu açıklama sonrası bir açıklama da Çalışma Bakanlığı'ndan geldi. Bakan Bilgin açıklamasında çalışanlar ile özellikle emeklilerin enflasyona karşı ezdirilmeyeceğini , ek zamların geleceğini söyledi. 

Sene Başında asgari ücrete yüzde 50 oranında zam gelmişti. Asgari ücrete zam sonrası gıda ile temel ihtiyaç ürünlerinde rekor oranda zamlar geldi. Yapılan zamlarla birlikte enflasyon yükseldi ve enflasyon alım gücünü oldukça azalttı. Hükümet, alım gücünü arttırmak için çalışmaların yürürlüğe konulacağını duyurdu.

CHP ASGARİ ÜCRETE EK ZAM TEKLİFİNİ AÇIKLADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba bir açıklama yaptı ve parti olarak asgari ücrete bekledikleri zam miktarını kamuoyuna açıkladı. Ekmek fiyatlarına göre bir hesaplama yapan Ağbaba, “Son bir yıllık enflasyon, nisan ayında yüzde 70 olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk dört aylık enflasyonu ise yüzde 31,77 olarak gerçekleşti. Bu durumda 4 bin 253 TL asgari ücret, nisan ayı itibariyle enflasyondan arındırıldığında, alım gücü olarak geçtiğimiz yılın aynı ayına göre 2 bin 625 TL’ye denk geliyor. Asgari ücretli, geçtiğimiz yıla kıyasla aynı oranda ekmek almak isterse asgari ücret en az 5 bin 225 TL olmalıdır” dedi.

Eğer bu şekilde zam yapılırsa asgari ücrete yüzde 22 oranında zam yapılmış olacak. Sizce 5 bin 225 lira asgari ücret yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TEMMUZ AYINDA BELLİ OLACAK

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına ek zamlar Temmuz ayında belli olacak. 4 Temmuz günü Haziran ayı enflasyonu açıklanacak ve zamlar belli olacak. Zam belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
CHP de.n beklenecek hareket enflasyon neyse onu iste
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu enflasyona göre çok az gecinemiyoruz abi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
En az 8000 bin olması gerekiyor. Çünkü asgari ücrete zam gelirse herşeye tekrar zam gelecek