Çevre Bakanlığı'ndan İlk Satılık Arsa İlanı Geldi! 32 İlde 385 Arsa Satışa Çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çevre Bakanlığı'ndan İlk Satılık Arsa İlanı Geldi! 32 İlde 385 Arsa Satışa Çıktı

Çevre Bakanlığı'ndan ilk satılık arsa ilanı geldi! 32 şehirde 385 arsa satışı yapılacak.

Emlak 2 Haz 2022 16:27 2
Çevre Bakanlığı'ndan İlk Satılık Arsa İlanı Geldi! 32 İlde 385 Arsa Satışa Çıktı

Çevre Bakanlığı'ndan ilk satılık arsa ilanı geldi! 32 şehirde 385 arsa satışı yapılacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yayımladığı bir duyuru ile devlete ait olan bazı muhtelif arsaların satılacağını duyurdu. Basın ilan kurumu üzerinden bir duyuru ile kamuoyunu bilgilendiren bakanlık arsa satılacak şehirleri açıkladı. Ayrıca peşin ödemeler dışında vatandaşların hangi koşullar ile arsa alabilecekleri de ilan edildi. İşte detaylar...

BAKANLIKTAN SATILIK ARSALAR

Gayrimenkul satışına dair kamuoyu ile paylaşılan açıklamada "T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 32 ilde 385 muhtelif nitelikte arsayı açık artırma ile satışa sundu." ifadeleri yer aldı. Bu açıklama kapsamında arsaları almak isteyenler öncelikle kuruma ihaleye katılım başvurusu yapacaklar. Arsaları almak için başvuru yapan vatandaşlar daha sonra ilan edilen gün saat ve tarihte açık artırmada tekliflerini sunacaklar.

Açık artırmaya katılmak isteyenler için yapılan açıklamada "Müzayedeler 14-15 Haziran 2022 tarihinde düzenlenecek. Müzayedeler için salon katılımı Konferans Salonu, Mustafa Kemal Mahallesi Çankaya, Ankara ve Balçova Termal Otel Kardelen Salon Balçova, İzmir adreslerinde gerçekleştirilecek." bilgileri paylaşıldı. Bakanlık açıklamasının sonunda ise "İnternet katılımı 13 Haziran 2022 saat 10.30 itibariyle sonlanacak." uyarısında bulundu. 

ARSA SATIŞI OLACAK ŞEHİRLER

Yayımlanan tabloya bakıldığında arsa satışı yapılacak şehirler arasında ilk sırada İstanbul geliyor. İstanbul'da Bağcılar, Pendik, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla ve Üsküdar'da arsalar satılacak. 

Ankara'da ise Bala, Çankaya, Çubuk, Gölbaşı, Mamak ve Pursaklar'da arsa satışı olacak. 

Listede yer alan diğer şehirler ise şöyle;

İstanbul, Konya, Muğla, Antalya, Denizli, İzmir, Mersin, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Mardin, Samsun, Tekirdağ, Van ve Yalova.

ÖDEME YÖNTEMLERİ 

Açık artırma ile arsa alanlar ödemelerini peşin olarak yapacaklar. Ancak peşin yapmak istemeyenler için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı taksitli ödeme yöntemleri de açıkladı.

KDV'den muaf olan arsalar için vatandaşlar yüzde 25 peşinat ödemesi yapacaklar. Geriye kalan tutarda yıllık yüzde 9'luk fark ve 24 ay vade ile ödenebilecek. Söz konusu arsalar ile istekli olacaklar satış ilanına emlak müzayee sitesinden veya 0312 410 76 75 numaralı telefondan öğrenebilecekler. 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
Kahramanmaraş
Ziyaretçi 6 Ay Önce
dünyanın Kahramanmaraş tan haberi varda hükümet in haberi yok kiracilara ev yok bari Arsa versinler