Çalışmadan Para Kazanmanın Yolunu Buldu: Günde 75 Euro Kazanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çalışmadan Para Kazanmanın Yolunu Buldu: Günde 75 Euro Kazanıyor

Japonya'da bir kişi, internet üzerinden yayınladığı ilan ile hiçbir şey yapmadan para kazanmaya başladı. İşte o olayın detayları.

Dünya 4 Nisan 2022 15:34 1
Çalışmadan Para Kazanmanın Yolunu Buldu: Günde 75 Euro Kazanıyor

Hiçbir şey yapmadan para kazanmanın yolunu buldu.


Son dönemlerin ilginç haberlerinden biri Japonya'dan geldi. Gelen bilgilere göre Japonya'nın Tokyo kentinde 38 yaşındaki Shoji Morimoto isimli kişi, 4 senedir hiçbir iş yapmadan para kazanıyor. 4 yıldır boş zamanlarında kendisini hiçbir iş yapmamak üzere müşterilere sunan Morimoto, buradan para kazanıyor.

2018 yılında sosyal medya platformu Twitter üzerinde bulunan hesabından bir ilan verdi. İlanda hiçbir şey yapmamak şartıyla kendisini kiraya vermek istediğini söyleyen Marimoto, kendini bu şekilde müşterilerine kiralamaya başladı. İşinin en temel prensibi, yalnızca kendisini kiralamak isteyen müşterileriyle zaman geçirmek ve burada olduğu sürede para kazanmak.

AİLESİ HEP HİÇBİR ŞEY YAPMIYORSUN DİYE YAKINIYORDU

Ailesi, sürekli olarak küçüklüğünden bu yana onun hiçbir şey yapmadığını söyleyip duruyormuş. Morimoto, ailesinden sürekli gelen bu eleştiri sonrası bir ilan yayınladı ve bu özelliği ile para kazanmaya başladı.

CBS News adlı kanala bir röportaj veren Morimoto, yaptığı işin aslında ne olduğu konusunda, "Kendimi hiçbir şey yapmamak üzere kiralıyorum, bu herhangi bir özel çaba göstermediğim anlamına geliyor. Herhangi bir konuşma başlatmıyorum mesela, yalnızca kısa konuşmalara yanıt veriyorum, bu kadar." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya üzerinden söz konusu mesajı paylaştıktan sonra kendisine değişik teklifler geldiğini söyleyen Morimoto, bazı kişilerin kendisi ile arkadaş olmak istediğini, bazı yerlere ziyarete birlikte gitmek istediğini , çıplak şekilde poz vermek gibi taleplerde bulunduğunu söyledi. Ancak o , bu teklifleri reddetmiş.

BAŞARIYA ULAŞTI

O , söz konusu fikrin başarıya ulaştığını söylüyor. Sosyal medya hesabında 250 bin takipçiye ulaşan bu kişi, medyanın da ilgi duyduğu, haber yaptığı isimler arasında yerini aldı.

NE İŞ YAPIYOR?

Morimoto , kendisine gelen tekliflere göre bazen bir öğrenci ile yemek yiyor ve ona yemekte eşlik ediyor. Yemek sırasında hiç konuşmayan be hiçbir şey yapmayan Morimoto, o sırada müşterisine bakmıyor bile. Bunu karşılığında ise 75 Euro kadar bir ücret alıyor.

Japonya'da son dönemlerde yalnızlığın çok artması nedeniyle hükümetin Yalnızlık Bakanlığı kurduğu biliniyor.


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ona o parayı veren salak çok japonyoda Türkiye'de ancak s. K. Alir