Çalışan Anneye Ayda 100 Avro Desteği Yüzleri Güldürdü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çalışan Anneye Ayda 100 Avro Desteği Yüzleri Güldürdü

Çalışan annelere SGK tarafından sağlanan kreş desteği hakkında son dakika açıklaması geldi ve annelerin oldukça memnun kaldığı öğrenildi.

Finans Magazin 27 Mart 2022 13:03 1
Çalışan Anneye Ayda 100 Avro Desteği Yüzleri Güldürdü

SGK'nın çalışan annelere verdiği kreş desteği binlerce anneye ilaç gibi geliyor.


Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından farklı illerde 1 Nisan 2019 yılında yeni bir uygulama hayata geçirdi. Hayata geçirilen uygulamada çalışan annelere kreş yardımı yapılacağına yer verildi. Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında çalışan annelere maddi destek sağlamaya devam edileceğine yer verildi. Söz konusu projeye olumlu geri dönüşler olduğu bildirilirken sürenin 24 aydan 29 aya kadar çıkarıldığına yer verildi. Bugüne kadar bir işte sigortalı çalışan ve belirlenen yaş aralığındaki çocuğunu kreşe gönderen toplam 18 bine yakın kadın yararlandı.


Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya düzenlenen programda annelere ayda 100 avroluk bir ödeme yapıldı. 211 bin 178 defa kreş desteği ve her eğitim yılı için 100 avro olmak üzere toplamda 17 bin 385 defa kırtasiye ödemesi yapıldı. Annelere 3 senenin sonunda 22 milyon 901 bin 300 Avroluk ödeme yapılmış oldu.


Söz konusu projenin faydasının görülmesi sonrası proje 5 ay daha uzatıldı ve süre 29 aya kadar çıkarıldı. Projeden faydalanan çalışan anneler, projenin süresinin 3 yıla kadar çıkarılmasını talep ediyor.


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
Ne den sivas yok