Böyle İlan Görülmedi: 'Personel Alıyoruz, Nefes Alsın Yeter'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Böyle İlan Görülmedi: 'Personel Alıyoruz, Nefes Alsın Yeter'

Sabah Gazetesi, sanayicilerin personel bulmakta oldukça sıkıntı çektiğini söylüyor. Bazı işletmelerin personel bulamadığı için kapanma ile karşı karşıya olduğuna yer verildi.

Finans Magazin 25 Mayıs 2022 08:52 6
Böyle İlan Görülmedi: 'Personel Alıyoruz, Nefes Alsın Yeter'

Böyle iş ilanı görülmedi: Personel alımı yapılacak nefes alsın yeter.

Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör bugün kaleme aldığı yazısında, sanayici, üreten kesimin personel bulmakta yaşadığı sıkıntıları aktardı. Fabrikalarda , dükıkanlarda, üretim ve sanayi tesislerinde birçok camda personel alımı yapılacak, eleman alınacak yazılaırnın olduğunu söyleyen Güngör, personel bulamadığı için dükkanını kapatmayı düşünenlerin bile olduğunu söyledi. 

SANAYİCİ: PERSONEL BULAMIYORUZ

Ülkede işsizlik yok iş beğenmeme var söylemindne bahsetmediğini söyleyen ama yazısında genllikle bu söz üzerinde giden Güngör, görüştüğü birçok sanayicinin personel bulmakta sıkıntı çektiğini söyledi. 

"HERKES MASA BAŞI, ESNEK, RAHAT İŞ ARIYOR"

Üniversiteden bir bölümden mezun olan ya da işsiz olan lise, ortaokul mezunu gençlerin birçoğunun rahat iş istediğini, masa başında çalışmak istediğini, fabrikalar yerine evden bilgisayarda çalışmayı tercih ettiğini ,bu şekilde iş aradığını , bu nedenle işsiz olduğunu söyleyen Güngör, kalfalık, çıraklıkta kimsenin gözü olmadığını söyledi. 

GENÇLER NE DİYOR PEKİ?

Bu söylemlere gençler ise çalışma saatleri, şartları ve maaş konusunda tepki veriyor. Bu şekilde açıklama yapan yerlerin genellikle asgari ücrete, günde 10-12 saat çalışacak personel aradığını , bu nedenle de işe giren kişinin çok dayanamadığını söylüyor. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi, maaşın normal olması durumunda çalışmak istediklerini söyleyen gençler, bu tür söylemlere tepki gösteriyor. 

Peki sizce işsizlik mi var , iş beğenmeme mi var? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İş begenmeme değil çalışana adaletsizlik var insana insan değil robot olarak bakıyorlar önce sartlar düzelsin ozaman işsizlikte biter
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şunu soyleyebilirim kamuda 8 saat çalışan bir memur 7-8 bin lira maaş alırken özel sektörde 12 veya 14 saat çalışan bir işçi asgari ücrete çalışıyor ve çok daha ağır bir işte çalışıyor kamuda 8 saat klimanın altında 8 bin TL maaşa temiz nezih ve her hakların verildiği bir ortamda çalışmak varken özel sektörde ağır şartlarda ve hiçbir hakların verilmediği bir yerde 12 saat asgari ücrete çalışır mısınız size soruyorum özel sektör çalışacak elaman değil sikilecek eşek arıyor kusura bakmayın devlette adalet yok özelde ve kamuda maaş alanların maaşları eşit olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İş beğenmeme değil maaş beğenmeme var o iş verenler önce maaşı duzenlesinler devlet adamları iş verenler hep cebimize diyor sen çalışanın karnını doyurki iscide yanında çalışsın maaş vermek istemiyorsunuz 4250 lirayla 5000 lirayla kolaymi ev geçindirmek bu işçiyi dinleyin bir zengileri dinleyeceğinoze
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İşsizlik hemde ne kadar çoklu anlatamam ama AKP kiler için işsizlik yok iş begenmezlik var neden diğer akp linin ballı yerlerden ballı maaş aldıkları icindirki akp li gençler iş vegenmemezligi var o kadar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sanayici elemana gerekli çalışma alanı yaratıyormu onu demiyor ama ben izmirde kaynakçıyım sinerji kaynağı yapıyorum 3 aydır kot gömlek aldıramadık kot başlık aldıramadık önce sanayici elemanlara adam gibi kıyafet versin bir tişört ve bir kazak veriyor 1 hafta dayanmıyor sen önce elemana değer ver değer sadece para vermekle olmuyor.