Bir Ülkeden Kripto Paralara Yaptırım Sinyali: Bitcoin Egemenliği Tehdit Ediyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir Ülkeden Kripto Paralara Yaptırım Sinyali: Bitcoin Egemenliği Tehdit Ediyor

Hindistan'dan kripto paralara yaptırım sinyali geldi. Açıklamada kripto paranın egemenliği tehdit ettiğine yer verildi.

Kripto Paralar 15 Mayıs 2022 23:55 0
Bir Ülkeden Kripto Paralara Yaptırım Sinyali: Bitcoin Egemenliği Tehdit Ediyor

Kripto paralara karşı ciddi uyarı: Ülkelerin egemen çıkarlarına aykırı.

Kripto paralarla ilgili son dakika açıklamaları geliyor. Yapılan açıklamada Hindistan'ın kripto paralarla ilgili görüşüne yer verildi. Açıklamada kripto para birimlerinin, ekonomilerin bir parçası haline geldiğini ancak ülkenin egemen çıkarlarına aykırı olacak şekilde dolarizasyona neden olduğuna yer verildi. 

Eski maliye bakanı Jayant Sinha'nın başkanlığında bir toplantı yapıldı. Düzenlenen Parlamento Finans Daimi Komitesine brifing veren RBI'nin üst düzey yetkilileri, vali Shaktikanta Das da dahil olmak üzere kripto para birimleri hakkında son dönemlerde daha da çok artan endişelerini söyledi ve bunların finansal sistemin istikrarına meydan okuduğunu söyledi.

Panelin bir üyesi kripto varlıklarla ilgili, "Bu, RBI'nin para politikasını belirleme ve ülkenin para sistemini düzenleme kapasitesini ciddi şekilde baltalayacaktır." diyerek kripto para birimleri hakkında önemli uyarıda bulundu.

Merkez bankası yetkilileri, kripto para birimlerinin bir değişim aracı olma ve hem yurtiçi hem de sınır ötesi finansal işlemlerde rupinin yerini alma potansiyeline sahip olduğuna işaret ederek , bu para birimlerinin para sisteminin bir parçasının yerini alabileceğini ve ayrıca RBI'nin düzenleme kapasitesini baltalayacağını söyledi.

BÜYÜK TEHDİT

Merkez bankası yetkilileri, kriptoların terörün finansmanı, kara para aklama ve uyuşturucu kaçakçılığı için kullanılmasının yanı sıra ülkenin finansal sisteminin istikrarı için daha büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

EGEMENLİĞİ BALTALIYOR

Yetkililer üyelere, neredeyse tüm kripto para birimlerinin dolar cinsinden olduğunu ve yabancı özel kuruluşlar tarafından ihraç edildiğini, bunun sonunda ekonomimizin bir kısmının dolarizasyonuna yol açabileceğini ve bunun ülkenin egemen çıkarlarına aykırı olacağını söyledi.

Hindistan'da tahmini olarak 15 milyon ila 20 milyon kripto yatırımcısı var ve toplam kripto varlıkları yaklaşık 5,34 milyar ABD doları civarında.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç