Bir Kesim Daha Asgari Ücrete Zam Yapılmasını İstedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir Kesim Daha Asgari Ücrete Zam Yapılmasını İstedi

Bir kesimden daha asgari ücrete zam yapılması konusunda çağrı geldi. EBSO Başkanı, zammın gelecek ay yapılmasını istedi.

Emtia 25 Mayıs 2022 08:30 0
Bir Kesim Daha Asgari Ücrete Zam Yapılmasını İstedi

Bir kesimden daha asgari ücrete zam çağrısı geldi.

Son dönemlerde işçi kesimi, TÜSİAD ve sendikalar ile muhalefet partilerinin asgari ücret çağrıları art arda geldi. Art arda gelen asgari ücrete zam açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Sanayiciler de asgari ücrete ek zam yapılmasını istedi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), geçen senenin rakamlarına göre tespit edilen en büyük 100 sanayi kuruluşunun adını açıkladı. Açıklanan listeye baktığımızda ilk üç sırada Star Rafineri, Tüpraş ve Petkim'in yer aldığı görüldü. Konu ile ilgili açıklamasına yer verilen EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ekonomiyi değerlendirdi. 

Vatandaşların alım gücünün düştüğünü söyleyen Yorgancılar, asgari ücretin glecek ay güncellenmesi gerektiğini söyledi. İnsanların kazandıkları para ile rahat olması gerektiğini söyleyen Yorgancılar,son dönemlerde ekonomide yaşanan sıkıntıların nasıl aşılacağına yönelik, “Bizim yüksek enflasyonla, işsizlik ile mücadele edebilmemiz için katma değerli üretimimiz ve markamızın olması lazım. Dünya ile karşılaştırdığımızda maalesef geride kaldık. Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığını, kurumların bağımsızlığını mutlaka sağlamamız lazım. Devletimizde liyakatin esas alınması, nitelikli eğitim ve demokrasi kültürünü uygularsak Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılından sonra önümüze daha sağlıklı bakabileceğiz. Kur korumalı uygulama Hazine tarafından karşılanacağı için bu da çözüm değil. Türk Lirası’nın korunması için enflasyona endeksli bir uygulama yapılmalı.” ifadelerini kullandı. 

Ege'de üretimden satışa en büyük 100 sanayi kuruluşu listesinde sıralama ise şu şekilde oldu:

Star Rafineri

TÜPRAŞ,

Petkim A.Ş.,

İzmir Demir Çelik,

Abalıoğlu Yağ Sanayi,

Philsa Philip Morris,

Abalıoğlu Lezita,

JTI Tütün,

Kocaer Haddecilik

Özkan Demir Çelik

Yorgancılar, asgari ücrete yapılacak ek zam ile vatandaşın alım gücünün yükseltilmesini, bununla birlikte piyasalarda da hareketliliğin azalacağını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç