Beklenen Kripto Para Yorumu Geldi: İşte Bitcoin, Ethereum ve Ripple Tahmini
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Beklenen Kripto Para Yorumu Geldi: İşte Bitcoin, Ethereum ve Ripple Tahmini

Son dakika haberi: Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu ve kripto paralarla ilgili yorum yaptı.

Kripto Paralar 27 Nisan 2022 19:35 0
Beklenen Kripto Para Yorumu Geldi: İşte Bitcoin, Ethereum ve Ripple Tahmini

Tunç Şatıroğlu'ndan son dakika kripto para açıklaması geldi.

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu ve kripto paralarla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Kripto paraların aşırı korku bölgesinde olduğunu söyleyen Şatıroğlu , önemli tahmin ve yorumlarda bulundu. Şatıroğlu yaptığı son dakika açıklamasında kripto paraların kısa ve orta vadede ne yönlü devam edeceğini değerlendirdi. 

 

Amerika'nın tahvil ve borsa ile emtialara ciddi para yatırmasını beklediğini söyleyen Şatıroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Geçen hafta gelen açıklama sonrasında, pozitife döndüğünü düşündüğümüz piyasalardan sert satışlar geldi. Sert satışlar gelmesi sornası kripto paralarda düşüşler oldu. Bitcoin'de de sert düşüşler oldu. Bu hesapta olan bir şey değildi. Çünkü 25 ile 50 baz puanlık faiz artışı beklenirken Fed, 75 baz puanlık faiz artışı yapılmasının gündemde olduğunu söyledi. Dünyanın sonu gelmez dedi. Bu saatten sonra yapacak bişey yok. Şunu bir birinden ayrılması gerekiyor. Fed'in ne yapacağı önceden kestirilebilir. 25 50 faiz artışı beklentiler dahilinde. Faiz artışı olsa bile piyasalarda etkisi 1 2 gün olur. Ama kalkıpta 75 puanı zikrederseniz bu beklenmedik bir şey oluyor. Piyasalar bir dakika diyor. 

 

Kriptolar için korku ve açgözlük endeksine baktığımızda diplere geldiğimizi gördük. 1 yıllık baktığımızda Ocak ayında dip seviyelerdeydik. Şimdi henüz oralarda değiliz ama bu bulunduğumuz son 3 ayda hep dip seviytede. Korku arttığı zaman bu seviyelerden yükseliş geliyor. Eğer trend daha beklentiler yükselme yönündeyse, trend önemli desteklerini kırmadıysa o zaman korku endeksi , burada çok düşük olduğu zaman, korkunun en yüksek , açgözlülüğün en yüksek olduğu zaman bu parlaarın yükselmesini bekleriz. Korku endeksi yüksekse o zaman   daha da düşmesini bekleriz. Buralarda önemli destekler kırılmış değil. Buralarda tepki yükselişi beklenebilir. Nasdaq dün düştü bugün biraz toparlanma başladı. Buraların dip olmasını bekliyorum ama Nasdaq'da yükseliş görülmüyor. 

 

EN KÖTÜSÜ GERİDE KALDI MI?

"Bazı arkadaşlar 'Hani en kötüsü geride kalmıştı' dediniz diyor. En kötüsü geride kaldı. Hala daha en kötüsü geride kaldı. Ama piyasa da değişiyor. Bu 50 baz puan hikayesi, daha sonra 75 baz puan açıklaması geldi bütün piyasalar çöktü. Borsalarda da düşüş, emtia fiyatlarında da düşüş oluyor. Sadece Amerikan 10 yıllıklarında yükseliş oluyor.

 

Bitcoin'in 40 bin 666 tepesinin üzerine çıkması gerekiyor. Onun üzerine çıkması gerek. Diplere yakın bir yere yakın olduğumuzu düşünüyorum. Ama dipteyiz diyemiyorum. Yukarı yönlü hareket başladı diyemiyoruz. Artık 1-2 güne düşüşün durabileceğini düşünüyorum. Olmadı haftaya faiz kararı sonrası durmasını düşünüyorum.

 

Amerika'nın borsaya para sürmesi sonrası hisseler artarsa kriptolarda da yükseliş başlaması bekleniyor.  Ethereum'da da görüntü çok güzel değil. 2766 dolar iyi bir destek olmuş. Ripple sevdiğimiz kriptodur. Baya düşmüş. Ripple'da 0.7253'ü geçmesi gerekiyor."

Kaynak: Kanalfinans

Haberdeki bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Sadece bilgilendirme amaçlıdır. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç