Bekçilik Sınav Başvuru Belgesi ve Evrakları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bekçilik Sınav Başvuru Belgesi ve Evrakları

Polis Akademisi tarafından açıklanan bekçilik duyurusunda evraklara yer verildi. İşte detaylar.

Yaşam 20 Mayıs 2022 16:42 0
Bekçilik Sınav Başvuru Belgesi ve Evrakları

Bekçilik sınav başvuru belgesi.

Polis Akademisi Başkanlığı 2022 yılı 3 bin 250 bekçi alımı sınav duyurusu geçen hafta yayınlandı ve sınava ilişkin detaylı bilgiler yer aldı. Bu duyurudan sonra da dün bekçilik ön sağlık ile evrak teslimi duyurusu geldi. Yayımlanan duyuruya baktığımızda adayların getireceği evraklara yer verildi.

HANGİ EVRAKLARI TESLİM EDECEKLER?

Adaylar, aşağıdaki evrakları ön sağlık aşamasında  teslim edecek:

1.    Adaylar, başvuru ve sınav esnasında yanlarında nüfus cüzdanlarını bulunduracaklardır.(Fotoğraflı onaylı kimlik belgesi, süresi geçerli pasaport veya sürücü belgesi kabul edilmektedir.)    

2.    Sınav giriş belgesi,

3.    Sınav başvuru belgesi, (ais.pa.edu.tr internet adresinden başvurularım menüsünden  çıktı alınarak aday tarafından imzalanacaktır.) 

4.    Sınav Başvuru Belgesinde fotoğrafı bulunmayan adaylar son bir yıl içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,

5.    Sağlık Bilgi Formu (Aşağıdaki linkten indirilerek aday tarafından doldurulacaktır.)              

6.    Yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için yaş düzeltme belgesi (onaylı)

7.    Sınava katılacak adaylar sınav başvuru belgesinin mutlaka yanlarında bulundurmalıdırlar. (Sistem üzerinden başvurularım sekmesinden indirilebilir.)

8.    Adayların Ön Sağlık Kontrolü aşaması için sakal traşı olmaları ve kan gruplarını öğrenerek Sınav Merkezine gelmeleri gerekmektedir.

9.    Şehit veya Vazife Malulü yakını kapsamında sınava başvuru yapan adaylar MUTLAK suretle yanlarında S.G.K.’ dan alınan Şehit/Vazife/Harp Malullüğü Durum Belgesini getirmek zorundadır. (Sınav başvurusu Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan adaylar da dahil olmak üzere)

10.    Adaylar MUTLAK suretle Tarihçeli İkametgah Belgesi, Askerlik Terhis veya Muafiyet Belgesi, diploma aslı ve fotokopisini yanlarında getirecektir.

BAŞVURU SINAV BAŞVURU BELGESİ NEDİR?

Başvuru belgesi , https://ais.pa.edu.tr/ adresinden alınacak. Bu adreste giriş yapın ve karşınıza çıkan ekranın sol kısmında başvurularım yazan yerden başvuru belgenizi alın.

Sağlık Bilgi Formu için tıklayın

BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN?

Bekçi alımında yazılı sınav 17 Temmuz 2022 Pazar günü yapılacak. Sınav Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas şehirlerinde yapılacak. Sınav giriş yerleri ise 8 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak. 

Yazılı sınav hakkında detaylar için TIKLAYIN

BEKÇİ ALIMI SÜRECİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç