Bankalar Neden Kredi Vermiyor? Kredi Faizleri Düşer mi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankalar Neden Kredi Vermiyor? Kredi Faizleri Düşer mi

Son dakika haberi: Birçok vatandaş, bankaların neden kredi vermediğini, vermede zorluk çıkardığını araştırmaya başladı.

Kredi 29 Haz 2022 16:42 5
Bankalar Neden Kredi Vermiyor? Kredi Faizleri Düşer mi

Bankalar neden kredi vermiyor?

Son günlerin en çok sorulan, en çok araştırılan konuların başında bu soru geliyor. İhtiyaç ,konut ve taşıt kredisi çekmek isteyen vatandaşların ilk durağı olan bankalar, son dönemlerde atılan adımlar nedeniyle kredi vermede biraz daha ihtiyatlı davranıyor. 

Özellikle son olarak ticari kredilerde yapılan düzenlemenin ardından acaba kredilerde yeni bir düzenleme gelir mi sorusu akıllara en çok takılan soru. Bu nedenle bankalar önlemlerini şimdiden almaya başladı. 

MHP'DEN AÇIKLAMA

MHP'li vekil Mustafa Kalaycı yaptığı açıklamada, "Türkiye, kamu borçluluğu, reel sektör borçluluğu ve hane halkı borçluluğu bakımından en az borçlu ülkeler arasında yer almaktadır ve düşük bir riskliliğe sahiptir. AB tanımlı borçluluk oranı ülkemizde yüzde 42’iken AB üyesi ülkelerde ortalama yüzde 88 düzeyindedir. Bankacılık sektörümüz sağlam bir bünyeye sahip olup sermaye yeterliliği standart oranı yüzde 20’ye çıkmış, kredilerin takibe dönüşme oranı ise yüzde 2,7 düzeyine kadar inmiştir." ifadelerini kullandı.

Bankadan kendisine kredi çıkmayan vatandaşlar ise madem geri ödemelerde sıkıntıyok , biz de geri ödemelerimizi yapacağız neden kredi verilmiyor? sorusunu soruyor.

TEPKİLER ARTIYOR

Bankalara tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından şu açıklamaları yapıyor:

"Kredi kartını geçtim normal kredi vermiyor,40 tane bahane uyduruyorlar.birşey var

Önceden banka bana uygulamadan direk 120 bin kredi verıyordu şimdi vermiyor. Faizleri yine mi yükseltecekler

Koşulsuz tasfiye istiyoruz. Piyasalar peşin çalışıyor , çek geçerliliğini yitirmiş. Hakedişler zamanında ödenmiyor. Bankalar kredi vermiyor. Duyun bu sesimizi. Yalvarıyoruz.

Kardeşim bir şey soracağım, düşük faizli krediyi nerden kullanabiliriz? Bana yol yordam gosterebilir misin. Bankalardan ben teklif aldim %35-45 arasi oran veriyorlar. Devlet bankalari hiç kredi vermiyor. Bana bir yol göster de kredi kullanayım!!!"

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz. 

NEDENİ

Reuters'ın son dakika olarak aktardığı habere göre 3 bankacı, bankaların kredi kullandırmaya devam etmek için sürecin netleşmesini ve detayları takip ettiğini söyledi ve bu nedenle bankaların yeni kredi kullandırmayı şu anda durduğunu söyleyerek, "Kararda bağımsız denetime tabi olma koşulu ön koşul. Eğer bağımsız denetime tabi değilse şirket etkilenmez bu karardan. Böyle olan çok sayıda şirket de var tabi. Ancak bağımsız denetime tabi olma şartı da sıkılaştırılırsa o zaman kapsam değişir"  ifadelerini kullandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından geçen gün açıklama daha yapılmış ve bazı şirketlerin lira ile kredi çekip döviz aldığını söyleyere,  "Bazı şirketlerin döviz pozisyon fazlası bulunmasına rağmen, TL kredi kullanarak döviz alımı gerçekleştirdikleri görülmüştür. Yani üretime, istihdama, yatırıma gitmesi gereken uygun koşullu TL ticari kredi kaynakları döviz alımı amacıyla kullanılmaya devam etmektedir" denilmişti.

Peki size kredi çıktı mı çıkmadıysa nedenini bankadan öğrenebildiniz mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

FAİZLER DÜŞER Mİ?

Faizlerin düşebileceği konusunda bir açıklama ya da gelişme henüz yok. Bankaların güncel kredi faiz oranlarına gitmek için TIKLAYIN

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ev sahibi evi satıcam giyor ev alalım diyoruz banka kıredi vermiyor ev sahipleri raiş bedelin üstünde kıredi kulanamazsın bir e yüzde 18 vergi çıkıyor diyo bine saçma şey oldu ya çıkmazdayız
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Neden kredi vermedikleri şimdi anlaşıldı. Devlet bankaları en fazla 500.000 TL konut kredisi veriyor. O paraya kümes satılmıyor artık.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ev almak hayaldi şimdi hayalinide aldılar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3 ay önce çektiyim kredi maaşımın yarısı iken şimdi maaşımın üçte biri kadar. bu da demek oluyor para değer kaybediyor. bu sebeple bankalar kredi vermiyor. çünkü zarar ediyorlar.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Eğer bankaların kredi faizleri düşüşte olsaydı bankalar bu sıfatı kaçırmazdi hemen kredi verirdi anında. Demek ki kredi faizleri yükseliyor ki halkı daha da sömürme peşindedir....