Bakan Nebati'den Enflasyonla Mücadele Mesajı: Gerekirse Gemileri Karadan Yürütürüz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Nebati'den Enflasyonla Mücadele Mesajı: Gerekirse Gemileri Karadan Yürütürüz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son dakika açıklamasında enflasyonla mücadele mesajı verdi.

Ekonomi 24 Nisan 2022 18:54 0
Bakan Nebati'den Enflasyonla Mücadele Mesajı: Gerekirse Gemileri Karadan Yürütürüz

Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Gerekirse gemileri karadan yürütürüz.

 

İstanbul Ticaret Odası İş Dünyası Buluşması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldı. Bakan Nebati burada önemli açıklamalarda bulundu ve enflasyon meselesine değindi. Artık enflasyonu daha fazla konuşacaklarını söyleyerek sözlerine başlayan  Bakan Nebati “Enflasyon küresel problem olarak ortaya çıktı. Her oturumun en önemli maddesi enflasyondu. Tüm dünyada bunu konuşacağız. ” dedi ve enflasyona çözüm çağrısı yaptı. 

 

İstanbul Ticaret Odası'nda bir zamanlar ter döktüğünü söyleyen Bakan Nebati, köklü bir kuruluş olduğuna dikkatleri çekti "Son 20 yılda gerçekleştirdiğimiz tüm atılımlarla küresel Ekonomi ve dünya siyasetindeki etkinliğimizi hissedilir oranda artırmamızda bu odanın katkısı vardır. Bugün güllük gülistanlık dünyayla karşı karşıya olmadığımızı biliyoruz. Küresel ölçekte yaşanan sorunların farklı şekillerde ülkemize yansıdığını biliyoruz. Tüm bu sorunların bizim için türlü fırsat ve imkanlar barındığını görecek ferasete sahibiz." ifadelerini kullandı.

 

GEREKİRSE GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTÜRÜZ

Enflasyon problemini yok saymadıklarını, halı altı etmediklerini söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Nebati, "Biz problemleri yok saymıyoruz. Halının altına süpürme niyetimiz yok. Kalıcı çözümler için çalışıyoruz. Stratejik hamleler yaparak yolumuza devam ediyoruz. Kötümserler karamsarlık borazanını öttürmeye devam etsinler. Bizim iyimserliğimiz onlara da yeter. Bizim özgüvenimizin altı kesinlikle boş değil. Kimsenin en ufak bir endişesi dahi olmasın. Gerekirse ecdadımız gibi gemileri karadan yürütür, yolumuzdan hedefimizden sapmayız." ifadelerini kullandı. 

 

ABD'de yaptığı toplantılara değinerek sözlerinin sonuna gelen Bakan Nebati, "Dünya Bankası ve IMF toplantıları için Washington’daydık. Çok yoğun toplantılar serisini gerçekleştirdik ve evimize döndük. Konuşulan şeyler aynı şeyler. Bugün küresel ekonominin dalgalı seyrettiği dönemden geçiyoruz. Dünya salgının oluşturduğu ekonomik tahribatı onarmaya çalışırken Enflasyon küresel problem olarak ortaya çıktı. Her oturumun en önemli maddesi enflasyondu. Tüm dünyada bunu konuşacağız. Enerji ve gıda olmak üzere artışlar oldu. Rusya-Ukrayna savaşı ekonomideki büyüme tahminlerini yüzde 1 oranında düşürmüş yöne doğru kaydı. BM, 2022 büyüme tahminlerini 3,6’dan 2,6’ya düşürdüğünü açıkladı." ifadelerini kullandı.

 

Bakan Nebati, enflasyonla mücadele için tüm enerjilerini harcayacaklarını söyledi ve kararlılık mesajı verdi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç